Maramureş: Iarna îşi intră în drepturi

Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Izolat, cursul nopţii a nins slab. Cantitatea maximă de precipitaţii înregistrată a fost de 0.2 l/mp, la Târgu Lăpuş. Vântul a suflat slab la moderat, cu unele intensificări in zona montană înaltă de până la 36 km/h, la staţia meteo Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -1 grad la Baia Mare şi 3 grade la Tg. Lăpuş. Izolat, în cursul nopţii, în zonele joase s-a semnalat ceaţa. Cel mai rece a fost în noaptea trecută şi în această dimineaţă la Ocna Şugatag şi Cavnic -4 grade, Târgu Lăpuş -3 grade, Sighetu Marmaţiei -2 grade. Stratul de zăpadă măsoară până la 38 cm la staţia meteo Iezer. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat şi umed. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu opt utilaje şi au împrăştiat 29 tone material antiderapant pe DN18, DN1C, DN18B.

Fulguieşte în zona de deal şi de munte. Cerul este acoperit, vântul prezintă intensificări de până la 60 km/h în zona înaltă de munte. Vizibilitatea este redusă de ceaţă în Pasul Prislop sub 100 de metri. CJSU recomandă conducătorilor auto să reducă viteza, să folosească luminile de ceaţă din dotarea vehiculelor, să marească distanţa de siguranţă între vehicule, să evite depăşirile şi să efectueze alte manevre riscante în zonele cu vizibilitate redusă.

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei şi în general închisă. Pe arii relativ extinse va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 4 grade, iar cele minime între -5 şi -2 grade.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.