Maramures International Film Festival la prima ediție în Sighetu Marmației! Vezi ce propune maratonul cinematografic din Parcul Central!

MMIFF_BannerMaramures International Film Festival la prima ediție în Sighetu Marmației! Vezi ce propune maratonul cinematografic din Parcul Central!

Festivalul internațional de film MMIFF – Maramures International Film Festival, aflat la prima sa ediție, se va desfășura în Sighetu Marmației, în perioada 16-19 iulie 2015 și va deschide competiția de scurtmetraje, în 16 iulie, cu proiecția filmului “Rate Me”, film premiat la Cannes 2015 – Director’s Fortnight / Quinzaine des Realisateurs  cu premiul Illy Prize pentru BEST SHORT. Filmul “Rate Me”, este o producție 2015 din UK, semnată de regizorul Fyzal Boulifa.

Imaginea filmului “Rate Me” este semnată de Taina Galis, cineastă născută în România.

Rate_me_stillFilmul “Rate Me” este portretul nu doar amuzant al unei tinere escorte COCO și a fost considerat o revelație a acestui an la Cannes.

Succesul din 2015 de la Cannes al regizorului Fyzal Boulifa vine la doar trei ani după succesul înregistrat cu filmul “The Curse”, film ce i-a adus același premiu la Cannes 2012.

Lista scurtmetrajelor nominalizate la premiul BEST SHORT MMIFF cuprinde producții și co-productii din România, UK, Franța, Germania, Ucraina, India, Australia, Turcia, Moldova, Ungaria.

Producțiile și coproducțiile provenite din Ucraina, Bulgaria, Serbia, Ungaria, Georgia, Rusia, Turcia sunt nominalizate și la premiul CROSSING BORDERS Award.

Filmele studențești ce urmează a fi prezentate publicului din SIGHETU MARMAȚIEI în cadrul festivalului MMIFF 2015 sunt producți recente ale universităților UNATC, U Babes Bolyai și Filmakademie Baden-Wurttemberg.

În cadrul festivalului MMIFF, publicul va putea vedea si scurtmetrajele de animație premiate la ultima ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est din București.

Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în Parcul Central, începând cu ora 21.15-21.30, publicul fiind invitat să participe la un maraton cinematografic ce se va intinde până târziu, după miezul noptii.
Accesul este gratuit, publicul fiind invitat să voteze pentru Premiul Publicului/ Audience Award.

Festivalul MARAMURES  INTERNATIONAL  FILM  FESTIVAL își propune o familiarizare a publicului din Maramureș cu filmul românesc de scurt și lung metraj, dar și cu producțiile străine inaccesibile acestuia în regim de CINEMA.
Festivalul este susținut de MUNICIPIUL SIGHETU MARMAȚIEI prin Centrul Cultural.

Hotelul festivalului MMIFF: Hotelul Restaurant Grădina Morii.

Amalia Babici Man

 

 

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.