Maramureş: Liviu Dragnea susţine că turismul are nevoie de infrastructură adecvată. VIDEO

Presedintele Partidului Social Democrat (PSD) şi al Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a declarat, vineri seara, în Baia Mare,  la final evenimentului ” Gala ambasadorilor” organizat de Consiliul Judeţean de Maramureş că pentru a avea un turism performant la nivel naţional, inclusiv în acest judeţ e nevoie de o infrastructură adecvată.

„Din acest motiv mi-am luat câteva angajamente; nu-s primele, dar această zonă ca şi alte zone din România, ca să poată să fie accesibilă turiştilor şi să dăm şi altora şansă să vadă ce avem noi în ţară, trebuie să dezvoltăm infrastructura, trebuie să finalizăm finanţarea la aeroport ( aeroportul internaţional Baia Mare n. red)…Îmi aduc aminte discuţiile de acum câţiva ani de zile, cu câţiva aşa zişi specialişti care spuneau: nu e bine să fie două aeroporturi apropiate; Baia Mare şi Satu Mare. Astea-s prostii! Băsescu mai spunea prin 90 şi ceva că în România nu trebuie autostrăzi (…) ai făcut un drum se umple de maşini, ai făcut un aeroport, dar nu de a doua zi, dar într-un timp rezonabil se umple de avioane. Cum să nu faci un aeroport în Baia Mare ca să poată să vină aici turişti din toată lumea, să se bucure de cea ce dvs vă bucuraţi în fiecare zi, şi noi fiind români ne bucurăm mai des decât ei” a declarat Liviu Dragnea.

Maramureş: Liviu Dragnea susţine că turismul are nevoie de inf…

Maramureş: Liviu Dragnea susţine că turismul are nevoie de infrastructură adecvată

Publicată de Jurnalmm Maramures pe 19 Mai 2017

Acesta a subliniat că pentru judeţul Maramureş are câteva priorităţi care ţine să le respecte la capitolul investiţii în infrastructură.

„Aeroportul din Baia Mare, drumul de pe Valea Izei şi a doua partea a programului PNDL 2, lansat în 2013, de dezvoltare locală care înseamnă câteva sute de milioane de euro. Şi vor mai fi şi altele” a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mărturisit că a ajuns pentru prima dată în Maramureş, vizitând Cimitirul Vesel din Săpânţa când era elev în şcoala generală, însă ce l-a impresionat cel mai mult au fost peisajele şi oamenii locului.

” Toată ţara noastră este frumoasă, dar Maramureşul, recunosc cu oarecare invidie că este un loc unic. Am avut şansa să vin aici, acum mulţi ani, în clasa a VIII-a, şi am rămas fără aer ! Îmi aduc aminte de Cimitirul Vesel de la Săpânţa, iar în locurile de aici sunt nişte peisaje extraordinare, şi oamenii sunt unici. Cea ce îmi place foarte mult e că având multă încăpăţânare se opun globalizării!  Vor să rămână autentici români, să păstreze toate obiceiurile şi tradiţiile, şi asta e un potenţial pentru turism extraordinar. Mâncarea este deosebită aici, peste tot, peste peisaje sunt oamenii. Oamenii de aici din Maramureş” a arătat Liviu Dragnea.

Organizatorii i-au oferit acestuia titlul onorific de ambasador al turismului maramureşan, la eveniment participând şi reprezentanţii de 40 de misiuni diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

În cadrul Galei ambasadorilor care a avut sub auspiciile celei de -a treia ediţiei a Zilelor Maramureşului ” Haida, hai în Maramureş”, autorităţile locale au oferit diplome de recunoaştere unor personalităţi care de-a lungul anilor au promovat judeţul, printre acestea aflându-se: Ana Blandiana, Dumitru Fărcaş, Fraţii Petreuş, Nicolae Sabău, Angela Buciu şi alte nume din cultură şi educaţie.sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.