MARAMURES: Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a ajuns şi în rural

A patra zi din Săptămâna Prevenirii a încheiat campania de prevenire a criminalității în mediul rural “Împreună pentru o comunitate mai sigură”.

Ieri, 07 iunie, polițiștii de prevenire s-au aflat în mijlocul comunităților din Bistra, Ruscova și Poienile de sub Munte, unde au discutat cu angajații primăriilor și cu consilierii locali dar şi cu elevii şcolilor gimnaziale din cele trei localități.

În scopul conștientizării cetăţenilor cu privire la importanța adoptării conduitei preventive, poliţiştii au abordat subiecte precum siguranţa rutieră, prevenirea înşelăciunilor, a violenţei în familie sau a conflictelor interpersonale.

Pe parcursul celor două luni de campanie, activitățile în cadrul campaniei au fost orientate pe două componente: întâlniri cu persoanele adulte la sediile primăriilor și întâlniri cu elevii Școlilor Gimnaziale din cadrul acelorași localități.

Au avut loc 12 întâlniri cu cetățenii la primăriile de pe raza Secțiilor de poliție rurală: 1 Groși, 3 Fărcașa, 4 Leordina, 6 Sarasău și 7 Suciu de Sus și 24 de activități în unitățile de învățământ. De informațiile furnizate de polițiști au beneficiat direct aproximativ 160 de adulți și în jur de 600 de elevi. Totodată au fost distribuite peste 1000 de broșuri și afișe cu recomandări preventive.

Activitățile preventive au fost derulate de polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu Biroul Relații Publice și șefii de post ai Posturilor de Poliție Comunale. La unele activități au participat și echipajele Grupei Canine din cadrul Serviciului de Ordine Publică Maramureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.