Ninge în Maramureş: Stratul de zăpadă măsoară 39 centimetri în unele zone. Cel mai rece a fost la Cavnic si Ocna Sugatag -3 grade Celsius

Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei si in general inchisa. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii relativ extinse, dimineata si noaptea, au cazut precipitatii predominant sub forma de ninsoare, iar la munte a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 2 l/mp la Ulmeni. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari la munte, noaptea de pana la 47 km/h, la statia meteo Iezer. Temperaturile maxime au fost de 2 grade la Ocna Sugatag, Targu Lapus, Sighetu Marmatiei si Baia Mare. Izolat la munte s-a semnalat ceata. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la Cavnic si Ocna Sugatag -3 grade, Targu Lapus, Sighetu Marmatiei -2 grade, Baia Mare -1 grad. Stratul de zapada masoara pana la 39 cm la statia meteo Iezer si 1 cm in Baia Mare. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste depusa pe DN18 in Pasul Prislop (intre km 140 si km 180) si pe Dealul Hera.

Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 14 utilaje si au raspandit 87 tone de material antiderapant pe: DN1C, pe varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, pe DN18, DN19, DN17C, DN18B. Raman inchise pe perioada de iarna in judet urmatoarele sectoare de drumuri: DJ 183 Runcu-Mara; DJ 183A, Izvoare-Pasul Gutai; DJ 171E, Stoiceni-Costeni; DJ108E, Chelinta-limita judet Salaj; DJ 182B, Baita de Sub Codru-limita judet Satu Mare, DJ 183C, intersectie Suior-Cavnic; DJ185, Valea Muntelui – Petrova, DJ 109 F, Rotunda-Strambu Baiut; DJ 186D, Botiza-Poienile Izei; DJ109U, Baiut-Botiza. Cerul este acoperit, ninge pe majoritatea sectoarelor de drumuri in judet. Se semanaleaza ceata pe DN18 in Pasul Prislop, unde vizibilitatea este redusa sub 150 de metri. CJSU recomandă conducătorilor sa isi adapteze viteza la conditiile din trafic si la cele meteorologice, sa aiba echipate vehiculele cu anvelope de iarna, sa nu bruscheze comenzile vehiculelor, sa evite manevrele riscante si depasirile in zonele cu vizibilitate redusa, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei pe tronsoane de drum cu partea carosabila umeda sau zapada.

Vremea va fi in general inchisa si apropiata de normalul termic al perioadei astazi in judet. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse ziua si in a doua parte a noptii va ninge si se va depune strat nou de zapada. Izolat la munte cantitatile de precipitatii pot depasi 10 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari indeosebi la munte iar in zona montana inalta va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, iar cele minime, in scadere fata de noaptea precedenta, vor fi cuprinse intre -6 si -3 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.