MARAMUREȘ: Tăierile ilegale de arbori, în vizorul poliţiştilor

Săptămâna aceasta poliţiştii au reluat acţiunile în fondul forestier pentru combaterea tăierilor ilegale de masă lemnoasă şi cele de verificare a transportului de material lemnos.

Ei au efectuat controale împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Municipal Baia Mare şi ai Ocolului Silvic Groşii Ţibleşului şi au identificat material lemnos tăiat ilegal în pădurile din zona Blidari şi Suciu de Sus.

Materialul lemnos identificat în locurile „Dumbrăvi” şi „Răstoci” din Suciu de Sus, a fost măsurat şi s-a constatat că este vorba despre peste 40 mc lemn. Acesta a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic iar în continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Alţi 10 arbori din specia carpen şi fag, tăiaţi de două persoane din Baia Mare din zona Blidari, au fost lăsaţi în custodia lucrătorilor silvici, urmând a se efectua măsurători şi a se dispune măsurile legale.

De asemenea, ieri la ora 15.40, poliţiştii din Şomcuta Mare au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos.  Conducătorul auto, un tânăr de 28 de ani din Vălenii Şomcutei, nu a putut prezenta poliţiştilor avizele de însoţire sau alte documente echivalente acestora, astfel că acesta a fost sancţionat contravenţional conform legii. Cei 2,7 mc lemn de foc transportaţi au fost predaţi în custodie Ocolului Silvic Şomcuta Mare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.