Maramureş: Un bărbat a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii şi a fost propus în cazul său închisoare cu suspendare pentru trei ani

Un bărbat a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii şi a fost propus în cazul său închisoare cu suspendare pentru trei ani, el oferind mită 500 de euro şi 400 de lei mită unui poliţist care l-a prins conducând băut şi cu permisul suspendat, a informat, marţi, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Conform surse citate, în acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorul a reţinut că, în data de 19 octombrie, un poliţist a depistat un bărbat care conducea un autoturism pe drumul naţional DN 18, în oraşul Baia Sprie, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi având dreptul de a conduce suspendat. În acel context, cel din urmă i-a oferit suma de 400 lei şi i-a promis că îi va oferi şi suma de 500 de euro, solicitându-i în schimb poliţistului să nu dispună măsurile legale subsumate angajării răspunderii penale.

‘Discuţiile care au avut loc în contextul sus-menţionat au fost înregistrate audio-video de dispozitivul tip bodycam aflat în dotarea poliţistului. Poliţistul a refuzat ‘oferta’ celui în cauză, a apelat linia Call-center 0800.806.806 şi a formulat un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită’, precizează comunicatul DGA.

Ulterior, bărbatul respectiv a fost reţinut şi arestat preventiv.

De asemenea, în data de 10 noiembrie 2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpatul, propunând instanţei condamnarea acestuia la pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 3 luni închisoare, cu suspendarea executării acesteia sub supraveghere, pe un termen de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită, conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Totodată, prin acelaşi acord, s-au stabilit ca pedepse complementare interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a conduce orice categorie de autovehicule.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise Tribunalului Maramureş. (JURNAL MM)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.