Maramureșul prezent pe scena Statelor Unite ale Americii. Eveniment organizat de CJ Maramureș!

Consiliul Județean Maramureș a răspuns invitației Ambasadei României în Statele Unite ale Americii și Institutului Cultural Român de la New York și se va alătura evenimentului Romanian Weekend at the Wharf, care va avea loc în perioada 9-10 iulie, la Washington, DC.

Manifestările vor avea loc în contextul aniversării celor 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA și vor oferi participanților oportunitatea de a lua contact cu creația folclorică, meștușugurile populare și gastronomia tradițională, într-un cadru care își propune redarea cât mai fidelă a spiritului autentic românesc.
Alături de reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, la eveniment vor mai fi prezenți artiști din cadrul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, dar și îndrăgiții meșteri populari Daniel Leș și Petru Codrea. Momentele artistice, reprezentațiile de meșteșugit, expozițiile de straie populare și degustările de bucate tradiționale și vin sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de către organizatorii Romanian Weekend at the Wharf.
Pe scena din capitala Statelor Unite ale Americii vor mai urca și alți artiști români, care vor încânta publicul cu un repertoriu variat și reprezentații inedite. Totodată, sub patronajul Ambasadei României în Statele Unite ale Americii, prima zi a evenimentului se va încheia cu o seară maramureșeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.