Maramureșul sub ape la sfârșitul săptămânii. CODUL PORTOCALIU a fost instituit în mai multe localități

ape4Maramureșul sub ape la sfârșitul săptămânii. CODUL PORTOCALIU a fost instituit în mai multe localități

În localitatea Crăciunești s-a intervenit pe albia râului Tisa pentru ridicarea unui dig de protecție cu saci de nisip pentru protejarea stației de captare apă și pompe, cu efective ale ISU MM , IJJ MM, IPJ MM, ITPF MM, SGA Maramureș și personal din cadrul comitetelor locale pentru situații de urgență. Și în zona  Piatra, comuna Ruscova, s-a acționat, sâmbătă, pentru aducerea la mal a două utilaje care au rămas în albia râului Tisa.

De asemenea, tot personalul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației, aflat în tura liberă, a fost alarmat și s-a aflat pe teren pentru a monitoriza zonele cu risc și pentru a interveni acolo unde se impune. În județul Maramureș au fost inundate peste 2 ha de teren arabil, 10 ha de pășuni și fânațe și a fost afectat DJ 171 A pe o porțiune de aproximativ un kilometru în localitatea Șieu.

Au mai fost inundate 12 ha de teren arabil și 12 ha de fânațe în localitățile Giulești și Berbești. Probleme au fost și în Baia Mare, pe străzile Valea Roșie, Nicolae Bălcescu și Ferenczi Karoly, unde pompierii militari și autoritatea locală au decolmatat podețe.ape1

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.