Marcel Boloș: Facturarea electronică, obligatorie de la 1 ianuarie pentru toate tranzacțiile între firme

De la 1 ianuarie 2024 facturarea electronică va obligatorie în țara noastră pentru toate tranzacțiile între firme, a anunţat joi, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Marcel Boloș spune că lupta împotriva combaterii fraudei și a evaziunii fiscale intră într-o nouă etapă, după decizia luată joi de Consiliului Uniunii Europene.

Practic, de la 1 ianuarie 2024, facturarea electronică va obligatorie în țara noastră pentru toate tranzacțiile între firme.

„Este un instrument valoros pentru a urmări în timp real lanțurile de fraudare în materie de TVA, aspect foarte important în eforturile noastre de a crește gradul de colectare și a proteja bugetul public. Faptul că facturarea electronică asigură o înregistrare precisă și verificabilă a tranzacțiilor comerciale facilitează procesul de verificare și audit. Așa ne asigurăm că tranzacțiile sunt conforme cu reglementările fiscale și nu au fost manipulate în mod fraudulos”, spune Boloș, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrul de Finanțe, implementarea facturării electronice obligatorii va elimina posibilitatea utilizării facturilor false sau duplicat, pentru că fiecare tranzacție este înregistrată în mod unic.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.