Mare atentie la cartofii pe care ii cumperi: 1.100 de tone sunt infectate cu putregaiul brun! Cum iti dai seama ce cartofi trebuie sa eviti

Mare atentie la cartofii pe care ii cumperi: 1.100 de tone sunt infectate cu putregaiul brun! Cum iti dai seama ce cartofi trebuie sa eviti

Potrivit Autoritati Nationale Fitosanitare, peste 1.100 de tone de cartofi proveniti din Egipt au fost retinute in portul Constanta din cauza infectarii cu o bacterie extrem de agresiva, denumita putregaiul brun.

Situatia este foarte grava deoarece daca aceasta bacterie s-ar raspandi in Romania ar infecta solul si apele, iar astfel pierderile economice ar fi foarte mari.

„Impactul economic ar fi putut fi extrem de sever, avand in vedere ca la ora actuala nu exista metoda chimica sau biologica pentru controlul acestui organism daunator si, mai mult decat atat, ar exista riscul contaminarii solului si a apelor de suprafata cu bacteria provenita din resturile rezultate in urma consumului cartofilor precum si din cartofii deteriorati si evacuati ca resturi menajere”, spun reprezentantii Ministerului Agriculturii.

Incidentul este cu atat mai grav cu cat cele 1.100 de tone de cartofi aveau initial aviz fitosanitar pozitiv. Este recomandat ca, daca vedeti in magazine cartofi din Egipt, sa nu ii achizitionati.

sursa:kanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.