Mare grijă când alegeţi hainele copilului pentru noul an şcolar. Vezi ce trebuie să scrie pe etichetă

5Doar câteva zile ne mai despart de prima zi de școală. Vă prezentăm mai jos câteva sfaturi utile la achiziționarea uniformelor școlare (cămăși, pantaloni, fuste, sau sarafane) și a altor produse textile necesare școlarilor (treninguri, hanorace, tricouri etc.)

Părinţii trebuie să achiziționeze produse textile numai din magazine și/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanță fiscală), de care vor avea neapărat nevoie în caz de reclamație.

Trebuie să acorde o atenție deosebită la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte care poartă numele unor mărci celebre, dar al căror preț este exagerat de mic în raport cu prețul real al unor astfel de produse, existând riscul ca acestea să fie contrafăcute.

Este recomandat ca înainte de a cumpăra îmbrăcămine să examinezi cu atenție produsele înainte de a lua decizia de cumpărare. Eticheta oricărui produs trebuie să menționeze compoziția fibroasă a acestuia, respectiv denumirile fibrelor componente, urmate de procentul în greutate al fiecărei fibre. În cazul în care produsul are și căptușeală, compoziția acesteia tebuie precizată în mod expres.

Orice produs textil trebuie să aibă instrucțiunile de întreținere marcate pe eticheta din material textil, rezistentă la tratamente umidotermice, montată/cusută în interiorul produsului. Instrucțiunile de întreținere trebuie să acopere toate tratamentele, în ordinea: spălare, clorurare, călcare, curățare chimică și uscare în mașina de uscat cu tambur rotativ, indiferent dacă se aplică sau nu (dacă nu se aplică un tratament, simbolul respectiv este tăiat/barat).

La îmbrăcămintea pentru copii, acele capete libere ale cordoanelor glisante, ale cordoanelor funcționale și centurilor de înnodat sau eșarfelor cu nod nu trebuie să conțina ornamente tridimensionale sau noduri și trebuie protejate împotriva destrămării, de exemplu prin topire la cald sau prin cusătura de întărire. Capetele pot fi dublate sau pliate cu condiția să nu determine apariția riscului de a se agăța. Dispozitivele de blocare nu trebuie utilizate decât pe cordoanele glisante fără capete libere sau pe cordoane decorative.

Potrivit infocons.ro, la îmbrăcămintea pentru copii mari și tineri (cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani), cordoanele funcționale și găicile de ajustare nu trebuie să aibă o lungime mai mare de 75 mm la fiecare capăt și nu trebuie realizate din materiale elastice, cu excepția bretelelor de umăr și a bretelei de susținere în jurul gâtului. Lungimea cordoanelor decorative nu trebuie să depășească 75 mm la fiecare capăt, inclusiv orice accesoriu cum ar fi un dispozitiv de blocare și că acele cordoane decorative nu trebuie realizate din cordoane elastice.

Îmbrăcămintea pentru copii mari și tineri, cu bretea de susținere în jurul gâtului, trebuie realizată fără capete libere în zona glugii și a gâtului.

Citeste mai mult pe romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.