UN MARE CUTREMUR va LOVI ROMANIA! Va fi HAOS, oamenii nu sunt pregătiţi VIDEO

UN MARE CUTREMUR va LOVI ROMANIA.  Va fi HAOS, oamenii nu sunt pregătiţi VIDEO

cutremurProfesorul Gheorghe Mărmureanu a oferit, la România TV, explicaţii de ultimă oră despre riscurile seismice din ţara noastră. Reputatul specialist a apreciat că un cutremur de magnitudine mare ar crea haos în România, deoarece consideră că, în ciuda repetatelor avertismente, nici oamenii, nici autorităţile nu au o pregătire suficient de bună.

Profesorul Gheorghe Mărmureanu i-a primit pe reporterii România TV în locul unde se măsoară cutremurele din România.

Reputatul seismolog prevede că următorul mare cutremur care se va abate asupra României va avea efecte puternice în special în Moldova, dar şi în Muntenia şi Dobrogea. „Cutremure ca la 4 martie 1977 ar crea o dezordine formidabilă. Oamenii nu sunt pregătiţi”, spune profesorul Mărmureanu.

Totul despre riscul seismic major din România, în reportajul video de mai jos:
De la începutul anului, în România au avut loc 10 cutremure în zona seismică Vrancea, cu magnitudini cuprinse între 2,6 și 4,1 grade pe scara Richter.

În 2015, cel mai puternic seism, cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

Cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.