Marii absenți din Parlamentul României! Vezi cine chiulește cel mai mult la ședințele Camerei Deputaților

senatul_romanieiMarii absenți din Parlamentul României! Vezi cine chiulește cel mai mult la ședințele Camerei Deputaților

Pe site-ul http://multumesc.org aflăm, actualizat la fiecare 24 – 48 de ore, cât de mult chiulesc parlamentarii aleși de maramureșeni să îi reprezinte în forurile centrale de conducere. Cei care ne-au convins cu patru ani în urmă să le dăm votul sunt aceeași care astăzi sfidează orice urmă a bunului simț, votându-și pensii nesimțite și legi care să-i avantajeze. În mai puțin de 10 luni vor veni iar în fața noastră pentru a-i trimite ”să stea degeaba” încă un mandat. Este singura dată când poporul chiar are puterea de a alege. Și este foarte important ce vom alege atunci.

Potrivit http://multumesc.org, liberalul Vasile Berci, reprezentant al Colegiului 7, Mara – Cosău a absentat în proporție de 100% în ultimele 30 de zile, 75,5% în ultimele 90 de zile, 50.9% în ultimele 365 de zile și în procent de 41,5% per mandat.

Cornelia Negruț, deputat PC al Colegiului 6, zona Sighet (actualmente deputat ALDE) a înregistrat 100% absențe în ultimele 30 de zile, 35,2% în ultimele 90 de zile, 27,2% în ultimul an și 24,9% per total mandat.

Florin Cristian Tătaru, deputat PSD la al doilea mandat, responsabil (încă) al Colegiului 2, Baia Mare Est, pare a fi unul dintre cei mai prezenți parlamentari maramureșeni. El nu are nicio absență în ultimele 30 de zile, însă a lipsit în procent de 46,9% în ultimele 90 de zile. Lipsa se compensează la nivelul ultimului an, unde a înregistrat doar 29,8% absențe, în timp ce per total mandat a lipsit în proporție de 26,8%.

Cel mai ”prezent” la ședințele Camerei Deputaților – cel puțin din punct de vedere fizic – este UDMR-istul Istvan Bonis, ales în urma redistribuirii voturilor din 2012. El are doar 4% absențe în ultimele 30 de zile, 52% în ultimele 90 de zile, 23,2% în ultimul an și doar 14,6% per total mandat.

Un alt mare absent este deputatul PNL, Mircea Dolha, cel care a și făcut parte din echipa parlamentară care s-a dus ”să dea Norvegiei o lecție” în cazul familiei Bodnariu. Nu comentăm deplasarea aceea, ci prezentăm doar prezența lui la ședințele Camerei. Astfel, în ultimele 30 de zile, deputatul Colegiului 1, Baia Mare Vest, Mircea Dolha are 100% absențe, în ultimele 90 de zile a absentat în proporție de 54,1%, în ultimul an în procent de 55,9%, în timp ce per totat mandat a lipsit aproape jumătate din timp, respectiv 45,8%.

Cu o absență de 100% în ultimele 30 de zile, tot 100% în ultimele trei luni, de 55,7% în ultimele 365 de zile și 45,6% per total mandat, deputatul PSD Călin-Vasile-Andrei Matei, ales în colegiul 3, Codru-Chioar ține și el aproape la capitolul ”Absenții din Parlament”.

Colegul său, deputatul PSD Gheorghe Șimon este ceva mai prezent la lucrările Camerei Deputaților, înregistrând 100% absențe în ultimele 30 de zile, 56,1% absențe în ultimele 90 de zile, dar numai 28,8% absențe în ultimul an, respectiv 27,6% absențe per total mandat.

Denumirea de ”chiulangiul șef ” o primește Mircea Man, deputat PDL (devenit ulterior PNL), care a înregistrat 100% absențe în ultimele 30 de zile, în ultimele trei luni a absentat în proporție de 57,1%, în ultimul an a lipsit 59,6% din timp, iar per total mandat nu s-a prezentat la 57,9% din lucrări.

Nuțu Fonta, deputatul UNPR de Borșa a lipsit în procent de 96% în ultimele 30 de zile, de 39,3% în ultimele trei luni, de 46,7% în ultimul an și 38,6% per total mandat.

Aceștia sunt cei nouă deputați pe care maramureșenii i-au investit cu încredere și speranțe cu mai bine de trei ani în urmă și care, în curând, vor veni să ne ceară iarăși votul. Criteriul prezenței sau absenței nu este singurul care ar trebui să conteze, fiindcă nici cei care au fost mai mult prezenți decât absenți nu au făcut absolut nimic pentru alegătorii lor, eventual s-au plimbat în Mexic sau fel de fel de țări exotice, pentru ca apoi să se plângă despre modul în care au fost tratați pe cursele Tarom sau în aeroporturi. Ce va conta cu adevărat, la votul din 2016, va fi activitatea pe care o vor prezenta alegătorilor la finalul unui nou mandat.

Celor nouă deputați li se adaugă patru senatori de Maramureș, însă potrivit lui Bogdan Bocșe, inițiatorul acestui proiect, metodele și algoritmii pentru evaluarea și calcularea gradului de prezență al senatorilor sunt similare, motiv pentru care metoda ar putea fi cu ușurință aplicată și pentru analiza datelor disponibile pe site-ul Senatului. ”Din nefericire însă, modul defectuos de realizare al site-ului face ca acesta să afișeze un mesaj de eroare atunci când primește două, trei sau mai multe cereri concomitente de accesare a unei pagini din site (explicația tehnică este disponibilă mai jos, pentru cine este interesat).

Pentru cei mai puțin familiarizați cu aspectele tehnice, puteți lua în calcul că site-ul Camerei Deputaților poate răspunde la 25-30 de cereri de pagină concomitente fără nicio eroare sau dificultate, iar un site modern poate răspunde la mii, zeci de mii sau chiar sute de mii de cereri de pagină concomitent (în paralel). Pentru analiza activității senatorilor pe întregul mandat ar fi necesare aproximativ 150,000-250,000 cereri între computerul nostru și cel de la Senat (o cerere de pagina pentru fiecare senator pentru fiecare zi din ultimii 3-4 ani).

Cu o durată medie de răspuns de 1 secundă per cerere, procesul de analiză ar dura 60-70 de ore, timp în care accesul altor utilizatori la site-ul Senatului ar putea fi îngreunat sau poate chiar oprit. Nu dorim să producem această situație neplăcută pentru alți cetățeni sau utilizatori, motiv pentru care momentan nu vom rula această analiză. Am semnalat deja neajunsul și lipsa de performanță a site-ului lor către echipa de IT de la Senat. Studiem în paralel posibilitatea de a obține datele într-un fel în care să nu afectăm funcționarea site-ul. Dacă doriți să vedeți aceste statistici și pentru Senat, vă rugăm să ne ajutați: scrieți echipei de la Senat să facă posibil acest lucru prin remedierea lipsei de performanță a site-ului lor, permițându-ne astfel să accesăm datele necesare într-un mod eficient, rapid, care să nu priveze alți utilizatori de funcționalitatea site-ului”, a explicat Bogdan Bocșe.

 

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.