Marșul pentru Viață şi Familie Ediţia a III-a, 2018 -Uniţi pentru VIAŢĂ şi FAMILIE-         

De Praznicul Bunei Vestiri (25 martie), în Baia Mare se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Marşului pentru Viaţă şi Familie, Calea Pro Vita. Tema din acest an: -Uniţi pentru VIAŢĂ şi FAMILIE. Evenimentul va începe la ora 17:30 şi se va desfăşura pe traseul: Catedrala  Episcopală Sfânta Treime, Baia Mare (B-dul Unirii nr. 17) – B-dul Bucureşti – Piaţa Revoluţiei.

În Baia Mare, această manifestare este organizată de către Asociaţia Maramureş pentru Viaţă şi Familie şi Asociaţia Tinerilor Ortodocşi ai Catedralei Episcopale Maramureşene.

 Activitățile, care sprijină viața și familia, sunt o datorie de onoare pentru o societate, ale cărei obiective sunt păstrarea, îmbogăţirea şi transmiterea valorilor primite de la generațiile anterioare cu multe sacrificii. O lume pentru viață şi familie este o lume firească! În ciuda unei opinii larg răspândite, Europa nu a fost nici cea care a inventat copilăria şi nici afecţiunea (sau chiar iubirea) între soţ şi soţie, ori pe cea dintre părinţi şi copii.[1]

Deoarece suntem în anul centenarului Marii Uniri: 1918‒2018, Marşul pentru Viaţă şi Familie are ca deviză: Uniţi pentru VIAŢĂ şi FAMILIE. Cei mai mulţi dintre noi avem printre înaintaşii noştri bunici şi străbunici, care au luptat în cele două războaie mondiale pentru familia lor, pentru copiii lor, adică pentru noi, cei de azi. În semn de recunoştinţă faţă jertfa lor pentru viaţă şi familie, vă îndemnăm să participaţi la această manifestare civică în straie populare.

Maramureşenii îşi preţuiesc FAMILIA!

Maramureşii îşi iubesc COPIII!

Maramureşenii îşi respectă EROII!

Vino şi tu la Calea Pro VitaMarșul pentru Viață şi Familie!!!

Jack Goody, Familiaeuropeană – o încercare de antropologieistorică, Ed. Polirom, Iaşi, 2003, p. 14;Necunoaştereateologieiortodoxedesprefamilieîideterminăpemulţiscriitorisă se raportezegreşit la creştinism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.