Mărturia unui miner: “Era uriaș! Sigur NU era om! IATA secretul de la Roșia Montană, ascuns timp de 36 de an

Secretul de la Roșia Montană, ascuns timp de 36 de ani. Mărturia unui miner: “Era uriaș! Sigur NU era om!

În luna februarie a anului 2012, o echipă de certetători a facut săpaturi în una dintre galeriile descoperite de către agatarsi, acum aproape 5500 de ani. Aici au descoperit o bucată uriașă din piatră ce avea în compoziția ei 15% praf de granit, 30% wolfram si 55% pulbere de aur, transmit jurnaliștii de la sport.ro.

*Agatarsi au fost stramosii dacilor si au locuit in spatiul in care se afla acum Romania. Herodot a fost primul care a relatat despre acest popor enigmatic, format din oameni foarte luxosi, care se tatuau si purtau bijuterii din aur.

Lespedea care este perfect slefuita avea o lungime de 12 metri, o latime de 6 metri si o inaltime de 3 metri, cantarind cu aproximatie 1700 de tone, cu 100 de tone mai mult decat a fost estimata “piatra femeii insarcinate” respectiv lespedea descoperita la Baalbek, numai aurul continut in ea reprezentand cca. 900 de tone, de aproape trei sute de ori mai mult decat s-ar fi putut obtine prin reciclarea integrala timp de 20 de ani, a haldelor de steril depozitat de milenii la Rosia Montana in urma exploatarilor aurifere, si de 150 de ori mai mult decat tot aurul extras de la suprafata si din toate galeriile de agatarsi pentru daci, apoi de romani, apoi de austroungari si de romani la un loc.

22

sursa:reporter24.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.