Mașină furată din Belgia, oprită la Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat la intrarea în țară o autoutilitară care figurează furată din Belgia. Mașina a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

Joi, 30 iunie 2014, în jurul orei 05.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în România Ivan M., cetățean moldovean,  în vârstă de 48 de ani, din raionul Glodeni, R. Moldova. Bărbatul conducea un autoturism marca Mercedes, cu care tracta o semiremorcă, ambele înmatriculate R. Moldova.

Cu ocazia formalităților pentru intrare în țară, la controlul de frontieră  s-a constatat că bărbatul transporta o autoutilitară marca Volkswagen. După verificări, polițiștii de frontieră au constatat că aceasta figurează ca fiind furată din Belgia din anul 2008.

Șoferul a declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoutilitara ar fi furată și că el a cumpărat-o dintr-un parc auto din Austria.

Autoutilitara, în valoare de aproximativ 15.300 lei, a fost indisponibilizată la sediul SPF Petea până la finalizarea cercetărilor, iar conducătorul auto este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire la furt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.