Masina ta pierde ulei de motor? Iata la ce pericole te expui si cum sa elimini riscurile!

Folosirea unui ulei de motor de cea mai buna calitate este esentiala pentru ca masina ta sa functioneze impecabil pentru o perioada cat mai indelungata de timp.

Lubrifiantii auto contin, in proportie de 70 pana la 90%, substante uleioase prezente in titei si in gazele naturale, pentru ca restul de 10 pana la 30 de procente sa fie reprezentat de aditivi cu un rol antioxidant, adaugati de catre producatori pentru o lubrifiere si o curatire cat mai eficiente.

Rolul unui bun ulei motor consta in a impiedica uzura prematura, cauzata de supraincalzirea, dilatarea si frecarea intre ele a componentelor masinii. Aceste fenomene nedorite apar indeosebi la drum lung si la viteze mari. In plus, un produs de calitate are si meritul de a reduce emisia de substante poluante, precum si consumul de carburant.

Cauze posibile daca masina ta pierde ulei de motor

Pe masura ce este folosit, lubrifiantul isi pierde din calitati si eficienta sa scade. Prin urmare, se recomanda sa fie inlocuit dupa parcurgerea unei distante cuprinse intre 20 000 si 25 000 de kilometri sau o data la fiecare 2 ani, indiferent ce distante au fost strabatute in acest interval de timp.

O situatie care, conform tuturor specialistilor, trebuie tratata cu maxima atentie este reprezentata de eventualele scurgeri de ulei. Daca gasesti astfel de pete sub masina ta, este cazul sa descoperi imediat originea problemei si sa actionezi in consecinta. Altfel, situatia se va agrava iar reparatiile vor deveni extrem de costisitoare.

Una dintre cauzele frecvente este reprezentata de anumite erori de instalare. De exemplu, simpla strangere incorecta a unui surub poate sa provoace deformarea si apoi fisurarea unei garnituri. La randul sau, simeringul poate fi afectat ca urmare a folosirii unor agenti de etansare nepotriviti.

Elementele de fixare sunt si ele afectate, atunci cand masina circula pe un drum denivelat, care duce la aparitia unor vibratii puternice. Uzarea amortizoarelor sau a altor componente ale sistemului de suspensie pot de asemenea sa afecteze elementele de fixare si sa provoace scurgeri de ulei de motor.

Una dintre cele mai seroase probleme este reprezentata de perforarea baii de ulei, produsa de regula ca urmare a lovirii unor gropi, pietre sau diferite obstacole, atunci cand sunt parcurse drumuri neasaltate ori prost intretinute. Pentru a evita sa se intample acest lucru, orice mecanic iti va recomanda sa instalezi o protectie speciala pentru baia de ulei, daca stii ca strabati frecvent drumuri periculoase. Daca totusi problema a aparut, este interzisa utilizarea autovehiculului, care e preferabil sa fie dus la service folosind un serviciu de tractare.

In situatii mai putin complicate, este suficienta inlocuirea simeringului sau montarea unor noi garnituri, respectand in totalitate cuplurile de strangere specificate de catre producator. Elementele de fixare trebuie insurubate conform machetei aflate in manualul de utilizare al automobilului. Daca nu esti sigur ca poti face treaba corect, este recomandat sa apelezi la serviciile unui service auto.

Asadar, nu neglija niciodata aceasta problema! Indata ce masina pierde ulei motor, afla cauza scurgerii si apeleaza la un profesionist pentru a aplica cea mai buna solutie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.