Mașini căutate în Marea Britanie și Germania, descoperite la PTF Petea

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPoliţiştii de frontieră din cadrul PTF Petea au descoperit și indisponibilizat două autoturisme, unul pentru că figurează ca fiind furat din Marea Britanie, iar celălalt este căutat de către autoritățile din Germania ca probă într-o procedură penală.

Ieri dimineață, în jurul orei 8.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pe sensul de întrare în țară cetățeanul român E. Alexandru de 25 de ani, domiciliat în jud. Brașov, conducând un ansamblu de vehicule cu care trasporta un autoturism marca Mitsubishi, înmatriculat în Marea Britanie.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că mașina transportată figurează în bazele de date Interpol ca fiind furată din Marea Britanie, din anul 2010.

Autoturismul în valoare de 8.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infrațiunii de tăinuire la furt.

Tot ieri, în același punct de trecere a fontierei s-a prezentat pe sensul de întrare în țară cetățeanul român C. Florentin de 38 de ani, domiciliat în jud. Bacău, conducând un autoturism, marca Toyota Avensis, înmatriculat în Germania.

În urma unui control specific, polițiștii de frontieră au constat ca autoturismul figurează în bazele de date ca fiind căutut de către autoritățile din Germania ca probă într-o procedură penală.

Conform procedurilor legale, și acest autoturism, în valoare de 8.800 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor, iar în prezent se fac verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz de încredere, conform Codului Penal, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.