Mașinile care tocmai au fost interzise în România! Decizia a intrat în vigoare pe 1 ianuarie

Șoferii români vor fi nevoiți să respecte o nouă regulă în urma Brexitului. Deoarece Regatul Unit nu mai face parte din Uniunea Europeană, acest lucru devine obligatoriu.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Mașinile cu volan pe dreapta aduse din Marea Britanie nu vor mai putea fi omologate în România deoarece Regatul Unit nu mai face parte din Uniunea Europeană.

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Certificatul emis în Regatul Unit nu mai este valabil iar mașinile cumpărate de la britanici vor primi certificat doar dacă volanul va fi mutat pe partea stângă. Costul pentru a realiza acest lucru poate ajunge până la câteva mii de euro, conform digi24.ro

Trebuie menționat că șoferii care au înmatricualt deja maşinile aduse din Marea Britanie nu vor trebui să repete procedura.

Însă, în cazul în care se vor face modificări importante înscrise în cartea de identitatea a vehiculului, vor trebui să schimbe postul de conducere pe partea stângă pentru a putea omologa mașina.

„Toate modificările aduc un plus de siguranţă prin postul de conducere situat pe partea stângă, dar un plus de risc prin faptul că aceste modificări pot fi făcute necorespunzător. Să fie schimbate conducte de frână, nu prelungite, modificate, făcute ca instalațiile sanitare, e important ca și caseta de direcție să fie amplasată corect, la locul ei.

Cea mai grea situație este când avem în față noastră un camion, cu semiremorcă, cu spate mat, nu vedem aboslut nimic și atunci nu ai cum să ieși dacă viteza de deplasare a acestuia este redusă din varii motive – e foarte dificil, tendința e să vrei să scapi, să ieși de acolo, ai senzația că ai o mașină, dar cea mai mare problemă este că nu vezi!”, explică instructorul auto Emil Gâtej, conform sursei menționate.

De asemenea, șoferii care au maşină din Regatul Unit şi nu au apucat să o înmatriculeze în România au la dispoziţie 90 de zile pentru a intra în legalitate.

Mașinile aduse din Malta sau Cipru, unde se circulă de asemenea pe partea stângă, vor putea fi omologate în continuare în România, fără a fi modificate, pentru că aceste două țări fac parte din Uniunea Europeană.

Sursa: capital.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.