Masinile traficantilor de tigari, confiscate de politia de frontiera

013Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în ultimele 24 de ore, aproximativ 6.700 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 30.000 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Lucrătorii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureş au observat ieri, în jurul orei 12.00, pe DN 18, pe raza localităţii Crăciuneşti, jud. Maramureş, un autoturism marca Mercedes suspect că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea pentru control a maşinii, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta era condusă de Nicolae I., de 32 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

În urma controlului efectuat lucrătorii noştri au descoperit un locaş special amenajat în podeaua autoturismului, în care se aflau ţigări, fapt pentru care bărbatul şi autoturismul a fost condus la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 2.906 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 25.500 lei.

Conducătorul auto este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 017Azi noapte, în jurul orei 2.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, s-a prezentat pentru a intra în țară un bărbat cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, Valerii D., de 21 ani, conducând un autoturism marca Citroen, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că acestea transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, folosind câinele de serviciu specializat în detectarea produselor din tutun.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în locaşuri special amenajate, în pereţii laterali, plafon, uşi şi podeaua autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 3.750 pachete de țigări, de diferite mărci, pentru care bărbatul nu deținea documente de proveniență.

Țigările de proveniență ucraineană în valoare de aproximativ 5.400  lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar  conducătorul auto au fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată autoturismul a fost ridicat în vederea confiscării de către autorităţile vamale până la plata amenzii contravenţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.