MĂSURĂ fără precedent în Germania: Facebook cenzurează postările despre refugiați

facebook cenzura
Antena germană a reţelei de socializare Facebook a promis luni „noi măsuri” pentru combaterea afirmaţiilor rasiste proliferate pe paginile sale, pe fondul crizei imigranţilor, fapt ce a necesitat intervenţia guvernului german, informează AFP.

Facebook Germania a anunţat într-un comunicat „trei noi măsuri pentru a face faţă rasismului pe platforma de socializare”, printre care şi un parteneriat cu o organizaţie ce supraveghează conţinuturile postărilor.

Ministrul de Justiţie al Germaniei, Heiko Mass, care a avut luni o întrevedere cu conducerea companiei, a precizat scopul acestei acţiuni. „Obiectivul este de a îmbunătăţi gestionarea reclamaţiilor (celor care se plâng de mesaje încărcate de ură sau rasiste)”, a subliniat ministrul. Trebuie să punem în funcţiune eventuale măsuri, „dacă este posibil până la sfârşitul anului”, a adăugat ministrul german.

Heiko Mass a îndemnat în ultimele zile Facebook să „facă mai mult pentru ca reţeaua să nu devină o curte de recreaţie pentru extrema dreaptă”.

Grupul german a amintit că şterge „tiradele încărcate de ură împotriva anumitor grupuri protejate şi apelurile la violenţă”, însă, potrivit Berlinului, Facebook nu reacţionează suficient de repede.

Pe lângă manifestaţii de solidaritate, sosirea în Germania, în ultimele săptămâni, a zecilor de aspiranţi la azil politic este însoţită de o creştere a numărului de comentarii xenofobe pe internet.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.