Măsuri extreme: Cum caută unele restaurante să recupereze pierderile cauzate de pandemie?

Mai multe restaurante din Cluj-Napoca au impus regula de „consumație minimă”, iar clienții nu pot sta la mese mai mult de două ore. În Cluj-Napoca, restaurantele sunt închise la interior de aproximativ patru luni, pentru că rata de incidență în oraș este de peste trei la mie.

Iar dacă rata de infectare scade sub 3 la mia de locuitori, restaurantele se pot deschide la interior cu o capacitate de 30%. Proprietarii restaurantelor au cumpărat igluuri (corturi din folie de plastic, montate pe un schelet metalic) ca să poată menține afacerea deschisă în pandemie. Aceste igluuri sunt încălzite cu lămpi de ulei, iar cheltuiala este acoperită de consumația minimă impusă de restaurante.

Astfel, majoritatea restaurantelor din Cluj-Napoca care dețin astfel de corturi cer o consumație minimă de aproximativ 250-300 de lei.

sursa

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.