Măsuri ferme aplicate de poliţişti în cazul celor care conduc autoturisme chiar dacă nu deţin permise

De fiecare dată când constată că este pusă în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice, poliţiştii iau măsuri ferme. În acest week-end au întocmit două dosare penale pe numele unor persoane care au condus autoturisme pe drumurile publice fără a deţine permise.

În timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control a traficului rutier, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au oprit pentru verificări un autoturism care se deplasa pe strada 9 Mai din municipiu. La volan a fost identificat un tânăr de 21 de ani, din municipiu, care nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că avea o concentraţie de peste 0.30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal iar pentru fapta comisă tânărul riscă să-şi piardă libertatea între unu şi cinci ani.

Şi poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au depistat în trafic, un bărbat de 43 de ani, din Suciu de Sus, care conducea un autoturism pe strada Gheorghe Şincai din municipiu, chiar dacă nu deţine permis.

În momentul în care a fost oprit, bărbatul de la volan a prezentat pentru control un permis de conducere emis de autorităţile engleze. În urma verificărilor efectuate poliţiştii au constatat că permisul prezentat era fals şi că de fapt cel în cauză nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Bărbatul este acum cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis, complicitate la  fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.