Matematica, a îndoit elevii la simularea de la BAC 2015. SUBIECTE ŞI BAREME EDU.RO

perle_bac_88997200Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut miercuri probele de matematică şi istorie, iar vineri au programată proba la alegere de la simularea Bac 2015.
BACALAUREAT 2015: Miercuri, la cea de-a treia probă scrisă a simulării Bacalaureatului 2015 la cele două discipline, matematică (profil real) şi istorie (profil umanist), s-a înregistrat şi o premieră a prostiei elevului constănţean: doi elevi au fost prinşi copiind la o testare fără miză în… catalog.
Doi elevi, unul de clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Tomis”, şi altul de clasa a XII-a, de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, care susţineau proba la disciplina matematică, au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă şi chiar fraudă, fiind prinşi cu fiţuici, scrie Cuget Liber.

De asemenea, un alt elev de clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu”, a fost eliminat pentru nerespectarea regulilor de desfăşurare a probei de matematică, deranjându-i în repetate rânduri pe ceilalţi candidaţi din sală.

BACALAUREAT 2015: „Ultimul subpunct ne-a îndoit“ 

Proba la matematică a fost susţinută de 7.423 de elevi constănţeni, respectiv 3.374 din clasa a XI-a şi 4.049 din clasa a XII-a, iar la istorie s-au prezentat 2.233 de elevi – 1.013 de-a XI-a şi 1.220 de-a XII-a.  La Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, o elevă ne declara că nu s-a aşteptat să fie atât de greu Subiec-tul I, care presupunea, în opinia ei, să stăpâneşti teoria, respectiv formulele la perfecţie. „Subiectul II l-am făcut pe tot, iar la Subiectul III, ultimul subpunct ne-a îndoit pe toţi. Dar am scăpat şi de mate, că de asta mi-a fost cel mai frică”, afirma eleva de-a XII-a. Prietena ei, care învaţă la Liceul Teoretic „Ovidius”, dar la specializarea Ştiinţele Naturii – deci a avut alte subiecte -, a încercat să o contrazică şi a spus că au fost subiectele mai uşoare decât cele de la Limba Română.

La Colegiul „Mircea”, bacalaureaţii se destinseseră deja şi făceau pronosticuri cam cât vor încasa şi la această probă, în drum spre Beta sau Crazy, unde se relaxau la un… Cico.

La Colegiul Pedagogic, marea majoritate a elevilor au ales să susţină cea de-a treia probă scrisă la Istorie, dar nici aici n-au scăpat de eseu. Subiectul III le solicita două pagini despre Europa în a doua jumătate a secolului XX – la clasa a XI-a, respectiv statul român modern, la clasa XII-a, dar cu respectarea a patru cerinţe. „Oricum n-a fost atât de «scarry» pe cât mă aşteptam”, ne-a declarat, veselă, o elevă de-a XI-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.