Medicii au descoperit un nou simptom al infecției cu Covid-19! Este mai grav decât credea cineva

Medicii au descoperit un nou simptom al infecției cu Covid-19! Este mai grav decât credea cineva

În plină pandemie, medicii din India au constatat că pacienții infectați cu SARS-CoV-2 prezintă simptome gastrointestinale.

Cercetările asupra noului coronavirus continuă în întreaga lume. Astfel, mai mulți doctori din Pune, India, au observat la pacienții infectați cu Covid-19, probleme grave ale stomacului, dar și diaree.

Noi simptome ale infecției cu Covid-19

Doctorii din India care și-au consultat pacienții cu astfel de probleme gastrointenstinale, dar infectați și cu virusul SARS-CoV-2, au declarat că oamenii nu prezentau simptomele specifice, adică tusea sau febra.

Se pare că doi bărbați ajunși la un spital din India, au prezentat dureri de stomac atât de îngrozitoare încât nu mai puteau să se miște.

De asemenea, un alt pacient prezenta vărsături , dar și dureri severe de stomac. Atunci când li s-a efectuat radiografia, s-a putut observa că toți trei aveau virusul SARS-CoV-2 prezent în plămâni.

„Diareea, greața, vărsăturile și durerile de stomac trebuie reținute ca posibile simptome de Covid. Medicii trebuie să păstreze un indice ridicat de suspiciune atunci când pacientul prezintă simptome. Aproximativ 5% dintre pacienții din programul nostru au prezentat simptome gastrointestinale. Dar se întâmplă rar să ai doar simptome gastrointestinale. De asemenea, am văzut complicații gastrointestinale, cum ar fi pancreatita, la persoanele bolnave” , a fost declarația unui medic.

Medicii de familie sunt asaltați de pacienți cu simptome Covid-19

„Ne sună în fiecare zi câte un pacient că are COVID-19, că are testul pozitiv, simptome sau e contact cu o persoană infectată. Ceea ce înainte se întâmpla la o săptămână sau chiar două”, a declarat Raluca Zoițanu, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familiei.

Pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, autoritățile recomandă respectarea tuturor măsurilor de prevenție.

În primul rând, masca de protecție este obligatorie atât în spațiile închis cât și în spațiile deschise.

De asemenea, păstrarea distanței de cel puțin 1 m față de persoana din față, este de asemenea recomandată pentru a ne ușura viața noastră cât și a celor din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.