Medicii au făcut anunțul! Ce se va întâmpla cu oamenii care se vor vaccina!

Doctorii americani sunt îngrijorați că oamenii nu vor dori să se vaccineze dacă nu sunt avertizați din timp ce efecte au dozele pe care le vor primi. Astfel, aceștia lansează un apel către Centrul de Control și Prevenție a Bolii pentru a-i informa pe cetățeni.

Medicii americani sunt de părere că oamenii trebuie informați despre efectele primei doze de vaccin, dar și despre efectele care pot apărea la primirea celei de-a doua.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

„Ca medic practicant, trebuie să mă asigur că pacienții vor veni și pentru a doua doză. Trebuie să ne asigurăm că pacienții știu că nu este ceva tocmai ușor”, a declarat doctorul Sandra Fryhofer, de la Universitatea Emory, potrivit CNBC.

ATP Motors ofera clientilor o promotie montaj anvelope de iarna

Mai multe persoane care participă la studiile clinice conduse de AstraZeneca și Moderna au povestit despre ce simptome au avut după vaccinare, unii dintre ei spunând că au fost asemănătoare cu simptomele specifice COVID-19.

Medicii americani, îndemn pentru informarea populației cu privire la efectele vaccinului COVID-19

Participanții la studii au povestit pentru CNBC că au avut timp de aproximativ o zi simptome precum durere de cap, febră, dureri musculare, frisoane și lipsă de energie. Totodată, aceștia au subliniat că merită efortul, mai ales că simptomele au dispărut după o zi.

Majoritatea celor care au fost intervievați au fost de părere că oamenii ar trebui să se vaccineze împotriva COVID-19 de îndată ce un vaccin este aprobat.

Totuși, de precizat este că nu toți participanții la studiile clinice au resimțit astfel de simptome.

De asemenea, o asistentă medicală, Patsy Stinchfield, de la Spitalul de Pediatrie din Minnesota, este de părere că un aspect important care i-ar putea determina pe oameni să se vaccineze este și modul în care cadrele medicale vorbesc cu pacienții despre vaccin și îi informează, punctând faptul că posibilele dureri musculare, dureri de cap ș.a.m.d care apar după vaccin să fie numite „răspunsuri” ale sistemului imunitar, nu „reacții adverse”.

Cadru medical: Sunt răspunsuri imune, nu reacții adverse!

„Acestea sunt răspunsuri imune, așa că dacă simți ceva după vaccinare, probabil asta va fi. E normal să simți niște dureri în braț sau moleșeală, poate chiar dureri musculare și febră. Sunt simptome asemănătoare cu cele pe care le-au avut participanții în studiile clinice, poate că va trebui să îți iei liber de la serviciu”, a susținut aceasta.

De asemenea, și o femeie din Carolina de Nord, care participă la studiul Moderna, a povestit despre ce a resimțit după vaccinare.

„După prima doză nu a fost mare lucru. Dar a doua doză sigur te va pune la pământ o zi. Va trebui să îți iei o zi liberă după ce de-a doua doză”, a povestit aceasta.

Sursa: gandul.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.