Medicii au realizat o lista cu 8 semne ale cancerului care te pun în gardă. Iată la ce trebuie să…

Medicii au realizat o lista cu 8 semne ale cancerului care te pun în gardă. Iată la ce trebuie să…

Semne ale cancerului pot fi multe. Și ar fi excepţional dacă organismul ar fi dotat cu un becușeț care ar începe să pâlpâie alarmant în roșu atunci când cancerul pătrunde în corp.

VEZI:O ofertă de nerefuzat. Paşte exotic in Sri Lanka – Plecare: 25 aprilie – 7 nopti / 9 zile

Cum nu funcționează așa, trebuie să ne ghidăm după alte semnale de alarmă.

Se spune că e mai ușor să previi decât să tratezi. Și e cât se poate de adevărat. Iar dacă ne-am ghida după anumite semne ale cancerului, probabil că numărul deceselor ar fi cu mult mai mic.

8 semne ale cancerului care te pun în gardă

Pentru a defini ceea ce noi numim semn, este de ajuns să spunem că acesta este un semnal de alarmă declanşat de către simţuri. De exemplu, un medic îţi poate spune în funcţie de mărimea unei aluniţe dacă este cancerigenă sau nu. Dar un simptom nu este întotdeauna vizibil. Trebuie comunicat pentru a se lua măsuri la timp. Dr. Daniela Iancu, specialist Oncoforte, a realizat o listă cu 8 semne care îţi indică faptul că ai putea suferi de cancer.

#1. Un nodul sub piele

Acesta este primul indiciu pe care corpul îl oferă în cazul cancerului mamar, la o autoexaminare prin palpare. Schimbările se produc în timp. Aşa că medicii recomanda o atenţie sporită în cazul femeilor. Care pot face acest test ridicând mâna şi îndoind antebraţul spre spate, în timp ce cu mâna cealaltă palpează sânul.

#2. Mâncărime pe piele

Cancerul, în forme de debut, este tratat de organism ca o infecție bacteriană. Cu care organismul nostru se lupta până când cedează. Leucocitele se ocupă de anihilarea micro-organismelor. Din acest motiv, fluxul sanguin creşte în zona respectivă şi chiar se poate încălzi sau îşi poate schimba culoarea, provocând mâncărimi.

#3. Răni care se vindecă greu

Dacă ai la nivelul pielii o zgârietură sau o rană al cărei proces de vindecare durează prea mult, poate ar trebui să vezi un medic pentru că sunt şanse mari că celulele tumorale să îţi fi invadat corpul. Pentru început, este recomandat un test de sânge.

#4. Probleme la digestie sau pierderea poftei de mâncare
În cazul în care sistemul imunitar este slăbit, absorbţia nutrienților este aproape zero, deci corpul nu se mai hrăneşte corespunzător. De asemenea, pofta de mâncare scade în cazul înmulţirii celulelor canceroase în organism.

#5. Schimbări la nivelul intestinului gros

Prezenţa sângelui în materiile fecale este un semnal de alarmă pentru cancerul de colon şi necesită investigaţie imediată.

#6. Schimbări la nivelul urinei

Vezica urinară ar trebui să funcţioneze în mod normal. Orice schimbare legată de consistenţă, miros, culoare, prezenţa unei spume sau chiar a sângelui sunt semne ce trebuie discutate în cabinetul unui doctor, pentru că pot anunţa invadarea corpului cu celule canceroase.

#7. Sângerarea în afară menstruaţiei

Sângerarea în afară ciclului menstrual nu este tocmai un semn de sănătate. Orice secreţie însoţită de sânge, fie că provine din uter sau din mamelon trebuie examinată atent.

#8. Schimbarea vocii

Acesta este un prim semn în ceea ce priveşte instalarea cancerului de laringe. O scădere a intensităţii vocii reprezintă un semnal de alarmă ce ar trebui să te trimită la un control de specialitate. De asemenea dacă apare o tuse ciudată care nu este provocată de o simplă răceală, va trebui să începi să faci investigaţii.

Corpul uman este un sistem viu care comunica foarte eficient cu mediul exterior, însă depinde de noi cât de bine înţelegem ce are să ne spună. Este greşit să tratăm după ureche unele boli, pentru că tratate necorespunzător se pot dezvolta în complicaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.