Medicii avertizează despre riscuri suplimentare dacă expiraţi fumul de ţigară pe nas

Dacă o persoană expiră în mod regulat fum de țigară prin nas, acest lucru poate duce la atrofia mucoasei și la consecințe oncologice, spune un reputat medic otolaringolog, Vladimir Zaiţev.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

„Prima consecinţă importantă este supra-uscarea mucoasei. Fumul de ţigară este fierbinte, iar mucoasa nazală trebuie umezită. Mucoasa încetează să mai fie hidratată şi trece mai întâi într-o stare de subatrofie, iar apoi urmează atrofia. Acest lucru va fi însoțit de uscăciune în mucoasa nazală, o senzație de arsură, iar manifestarea extremă este sângerare nazală, din cauza uscării excesive”, a avertizat Vladimir Zaiţev.

„Există şi un risc extrem de mare de vigilență oncologică în ceea ce privește cavitatea nazală. Riscurile cresc zeci de ori. Cresc inclusiv la persoanele care lucrează în industrii periculoase, dar poartă măști de protecție, pentru o perioadă limitată de timp, dar fumătorul este mult mai expus, pentru că nu are nicio protecţie atunci când fumează”, a adăugat medicul.

Otolaringologul Ivan Leskov a remarcat că consecințele expirării fumului de ţigară pe nas sunt similare cu ceea ce se confruntă o persoană după un coronavirus. „Simțul mirosului scade, deoarece în această situație, neuronii responsabili de percepția mirosurilor încep să moară. Acest mecanism de pierdere a mirosului este similar cu mecanismul Covid”, a spus acesta.

Potrivit medicului, în unele situații, o astfel de consecință este ireversibilă. „Dacă persoanele care au avut Covid au doar mirosuri extrem de neplăcute, atunci fumătorii au percepția întregului spectru, dar pragul de sensibilitate este coborât. Din păcate, într-o serie de situații, acest lucru este ireversibil”, a conchis Leskov.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.