Medicii trag un semnal de alarmă: Ferește-te de aceste alimente

Medicii trag un semnal de alarmă: Ferește-te de aceste alimente
Medicii trag un semnal de alarmă: Ferește-te de aceste alimente 132Durerile abdominale puternice, greaţa, vărsăturile pot fi semne comune atât în colica biliară, cât şi în pancreatită. Cum deosebim o afecţiune de alta. O masă copioasă stropită din belşug cu alcool poate avea urmări mai mult sau mai puţin neplăcute. Cel mai ieftin scăpăm cu o indigestie, care, să recunoaştem, nu e chiar simplu de suportat.
Sindromul dispeptic sau indigestia, după denumirea ei populară, are o multitudine de simptome datorate unei patologii funcţionale, explică dr. Liliana Dimitriu, medic primar gastroenterolog, potrivit adevarul.ro.

„Este vorba despre senzaţia de greaţă cu vărsături alimentare sau bilioase, dureri localizate în epigastru sau hipocondrul drept, cu senzaţie de plenitudine, eructaţii, balonări postprandial. Simptomatologia apare după mese copioase, la un interval de câteva ore“. Indigestia trebuie tratată, iar în următoarele zile este necesar să ţinem regim alimentar: fără alcool, condimente, tocături sau dulciuri concentrate.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.