Menținerea unității în partid este una dintre principalele preocupări ale PSD Maramureș

psdMenținerea unității în partid este una dintre principalele preocupări ale PSD pentru primăvara anului 2015. Partidul Social Democrat trece acum printr-un moment de cumpănă și doar o acțiune comună și susținută a tuturor membrilor de partid, în vederea unei bune guvernări și a unei bune administrații, pot să ajute Maramureșul în continuarea politicilor benefice pentru cetățean. PSD Maramureș va susține, în această perioadă, o serie de puncte de vedere asumate în cadrul Comitetului Executiv Județean Lărgit, obiective împărtășite de către toți primarii PSD din județul nostru.

Scopul PSD este acela de a continua investițiile în proiectele Maramureșului, de a transforma acest partid într-o formațiune deschisă oamenilor, cu o viziune modernă și europeană, care să devină motorul schimbării politice în România. Totodată, PSD susține reducerea numărului de parlamentari și revenirea la votul pe listă, precum și păstrarea măsurilor de excludere pentru oricine alege să critice, din orgolii personale, măsurile sociale luate de Guvernul Ponta.

Victor Ponta și Liviu Dragnea reprezintă oamenii în care PSD are cea mai mare încredere

 Oamenii în care avem cea mai mare încredere și care reprezintă personalitățile cele mai puternice în partid, oamenii care au lucrat cel mai mult pentru PSD, sunt președintele Victor Ponta și președintele executiv, Liviu Dragnea. Cu Victor Ponta în frunte, PSD a câștigat trei din cele patru tipuri de alegeri. Am câștigat alegerile locale, în vara anului 2012, am câștigat cel mai mare număr de colegii parlamentare la sfârșitul aceluiași an, am câștigat alegerile europarlamentare din mai 2014 și primul tur al alegerilor prezidențiale, din luna noiembrie a anului trecut. Considerăm că rezultatele spectaculoase înregistrate de PSD în tot acest timp sunt meritul lui Victor Ponta, liderul nostru a cărui personalitate nu poate fi contestată de nimeni.

Liviu Dragnea reprezintă, de asemenea, omul în care reprezentanții PSD din administrația publică locală și județeană au cea mai mare încredere. Este omul care a ajutat cel mai mult județul Maramureș prin activitatea desfășurată în fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), omul care a înțeles prioritățile de finanțare ale județului. Acesta este motivul pentru care PSD Maramureș îi acordă un vot de încredere pentru a continua, cu hotărâre, demersurile de întărire a PSD și de reformare a partidului.

PSD susține organizarea unui Consiliu Național în luna martie 2015

 Susținem organizarea unui Consiliu Național în luna martie, întrunire în cadrul căreia să existe o dezbatere transparentă a activității PSD din ultimii ani, o analiză aprofundată a lucrurilor bune, dar și a cauzelor care au dus la eșecul partidului în turul doi al alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014. De asemenea, acest Consiliu Național trebuie să convoace, ulterior, un Congres care va aproba strategia PSD pentru viitorul ciclu electoral 2016 – 2019, respectiv alegerile locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. Este foarte bine că nu a fost convocat un congres rapid, așa cum unii au cerut după rezultatul din 16 noiembrie. Avem nevoie de încă o perioadă pentru a trage concluzii în interiorul partidului, iar lucrurile pot suferi schimbări majore, în timp, prin modificarea statutului și a reformei pe care dorim să o implementăm.

Filiala PSD Maramureș susține și înțelege nevoia de schimbare, pentru a putea veni în fața oamenilor cu un mesaj nou, un mesaj modern, european. Sunt convins că PSD va deveni motorul schimbării politice în România, prin luarea unor măsuri revoluționare, pe care niciun partid nu își permite încă să le ia.

PSD Maramureș susține măsurile de reformă propuse de Victor Ponta și Liviu Dragnea

 PSD Maramureș susține măsurile de reformă în PSD, propuse de către Victor Ponta și Liviu Dragnea, așa cum au fost ele prezentate în forurile interne ale partidului. Este imperios necesar ca PSD să se dapteze cerințelor românilor de a face o politică transparentă, o politică dusă în interesul și în sprijinul cetățeanului, o politică care să genereze oameni noi în administrație. Avem nevoie de măsuri ferme incluse în statutul PSD, măsuri care să răspundă cerințelor vieții cotidiene din România și care să transforme PSD într-un partid viu, european, un partid transparent și atractiv pentru români.

Pentru ca PSD să recâștige încrederea oamenilor este nevoie de transparență în comunicare, de separarea funcțiilor politice de funcțiile administrative la un anumit nivel și, cel mai important, de depolitizarea administrației publice. Această reformă ar fi necesară pentru întreaga clasă politică, ar trebui modificată Constituția României și legile electorale. PSD trebuie să știe ce își dorește și ce trebuie făcut pentru a se menține, în continuare, cel mai mare partid din România, formațiune politică susținută de oamenii simpli.

PSD susține reducerea numărului de parlamentari și un sistem bicameral

 PSD Maramureș susține menținerea actualului sistem de alegeri pentru scrutinul electoral de la alegerile locale, un sistem care a fost adoptat în iunie 2012 și care, până acum, nu a produs reacții negative în sânul societății civile. Este un sistem electoral care și-a dovedit eficiența în ceea ce privește raportul cost – beneficii – reprezentativitate.

PSD Maramureș susține, de asemenea, menținerea unui sistem bicameral în ceea ce privește Parlamentul României, pentru că aceasta este tradiția parlamentară a statului nostru. Suntem de acord, însă, și chiar ne dorim reducerea numărului de parlamentari la aproximativ 300 de deputați și 100 de senatori, precum și revenirea la sistemul de alegeri pe listă. Propunem acest mod de alegeri parlamentare pe considerentul că, actualul sistem electoral uninominal a generat anomalii și în ceea ce privește numărul actual de parlamentari, mult exagerat față de nevoile României și în ceea ce privește reprezentativitatea. Actualul sistem nu a fost bine gândit încă de la început, deoarece acesta dă posibilitatea candidaților aflați pe locurile 3 sau 4 în colegiu să câștige alegerile parlamentare, în detrimentul celor aflați pe primul loc.

Mircea Geoană somat public să înceteze atacurile la adresa conducerii PSD

 PSD Maramureș observă, cu stupoare, propunerile unui număr redus de parlamentari, cu privire la reprimirea în Partidul Social Democrat a domnilor Marian Vanghelie și Mircea Geoană.

Ne opunem categoric acestui demers de revenire asupra măsurii statutare de excludere din partid, dar facem, în același timp, un apel public către domnul Geoană, de a reveni la sentimente mai bune față de PSD, de a înțelege greșelile pe care le-au făcut și care au dus la excluderea lor din rândurile noastre.

Îl somăm public să înceteze atacurile la adresa conducerii PSD și la modul în care PSD guvernează România.

Doar o atitudine constructivă a domnului Geoană va da posibilitatea unor discuții benefice în viitor și o posibilă revenire a acestora în rândurile Partidului Social Democrat, la fel cum s-a întâmplat cu dl Șova.

Parlamentarii PSD care atacă guvernarea trebuie excluși din partid

 Privim cu mare dezamăgire cum o serie de parlamentari, oameni aleși în numele PSD, au atitudini total nepotrivite în spațiul public.

Reforma din PSD trebuie discutată întâi în forurile interne ale partidului și apoi transmisă în mass-media. Cei care atacă guvernarea PSD din cauza unor orgolii personale și a unor disensiuni cu reprezentanții din conducerea executivă a partidului la nivel central atacă, de fapt, întregul Partid Social Democrat și proiectele formațiunii noastre, pe termen lung.

Facem un apel către acești parlamentari de a reveni și a discuta în forurile statutare ale PSD despre problemele pe care le au și, în același timp, propunem excluderea din PSD, fără rezerve, a tuturor parlamentarilor care nu susțin Guvernul, fie că vorbim de moțiunea de cenzură a opoziției, fie că facem referire la orice proiect care se dorește a aduce o îmbunătățire în societatea civilă.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.