MERIŢI SĂ TRĂIEŞTI FĂRĂ TEAMĂ! – Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei

Una dintre principalele atribuţii ale poliţiei este protejarea vieţii şi integrităţii corporale a persoanelor. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş se numără printre instituţiile care realizează activităţi în scopul prevenirii şi combaterii violenţei asupra femeii, dar şi în scopul informării, sensibilizării şi conştientizării opiniei publice cu privire la cazurile de violenţă la care sunt expuse femeile în relaţia de cuplu, precum şi la consecinţele acesteia.

Parteneri la evenimentul  Seara de veghe – Ceaiul anti-violenţă, ieri, 27 noiembrie, poliţiştii de prevenire a criminalităţii, împreună cu cei de ordine publică au fost prezenţi în Piaţa Cetăţii din municipiul Baia Mare, unde alături de ceilalţi participanţi au înălţat lampioane şi au aprins candele în memoria femeilor care au murit ca urmare a violenţei intra-familiale.  În cadrul evenimentului au fost expuse „martorele tăcute” – siluete umane care spun „povestea femeilor” care au murit în Maramureş în ultimii ani în urma violenţei.

Activitatea face parte din Campania celor 16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii 2017 care a început în 25 noiembrie, Ziua Internaţională Împotriva Violenţei asupra Femeii şi se va încheia în 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului.

În această perioadă poliţiştii de prevenire vor fi prezenţi în unităţile de învăţământ pentru a discuta adolescenţii despre dreptul celor aflaţi într-o relaţie, la libertate de opinie şi comportament. Poliţiştii sfătuiesc femeile care se află într-o situaţie de risc să ia atitudine, să apeleze la instituţiile care le pot oferi ajutor, să apeleze 112, să depună de îndată plângere împotriva agresorului, să solicite emiterea unui certificat medico-legal şi a unui  ordin de protecţie înainte de a fi prea târziu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.