Mesajul primarului Cătălin Cherecheș de Ziua Eroilor

Eroii nu mor niciodată!
Eroii trăiesc veșnic în amintirea colectivă, în rugăciunea și în sufletele noastre

Printre cele aflate pe cale de dispariție în țara noastră, se numără și eroii. Nu mă refer la cei ce s-au sacrificat pe altarul iubirii de neam și țară, dedicându-se în cel mai suprem mod pentru libertatea noastră și a țării, pentru bunăstarea generațiilor tinere. România are foarte mulți eroi, cărora le suntem datori prin veșnică pomenire, rugăciune, aducere aminte. Bărbați și femei, români curajoși care s-au sacrificat pentru a apăra cele mai de preț comori, libertatea, integritatea, viitorul neamului românesc.

Din păcate, România nu prea are și eroi contemporani. Nu de ostași bravi, dispuși să își dea suflarea pentru țară avem nevoie, acum trăim alte vremuri, chiar și așa avem mulți tineri curajoși care încă cred în sfânta datorie de a proteja românii și România. Țara noastră duce însă lipsă, tocmai la conducere, de români corecți și dornici să stopeze abuzurile din toate domeniile majore, care să atragă în jurul lor alți oameni onești, dispuși să reconstruiască și să dezvolte această țară, apărată pe parcursul istoriei cu mari eforturi, pierderi, prin jertfa celor pe care astăzi îi onorăm: eroii României.

De Ziua Eroilor, aducem un omagiu celor care au scris istoria noastră cu sângele lor și au garantat libertatea românilor prin sacrificiul suprem. În rugăciunea noastră să îi pomenim veșnic, purtându-i în suflet și amintire. Să ne rugăm bunului Dumnezeu pentru odihna lor veșnică, pentru români și pentru România. Jertfa eroilor să ne fie exemplu, o lecție pe care să o predăm negreșit copiilor noștri: mândria de a fi român, iubirea necondiționată pentru semeni și pentru România!
Eternă prețuire eroilor României!

Dr. Ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.