Mestecați căpăceala de la fagurele de miere

Căpăceala este capacul e la fagure, cu care albinele sigilează mierea depusă în fiecare celulă a stupului pentru a-i conserva calitățile terapeutice. La început, mierea are un conținut destul de ridicat de apă, astfel că albinele sunt preocupate să elimine excesul de apă și mută mierea din celulă în celulă până cantitatea de apă se reduce în proporție de 18%.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum:Early Booking

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Pentru a păstra mierea în stup și pentru a păstra calitățile curative, albinele sigilează fiecare fagure cu căpăcele făcute din straturi alternative de ceară și propolis. Ceara contribuie la o bună sigilare a fagurilor și împiedică pătrunderea aerului și invadatorilor în stup iar propolisul sterilizează mierea.

Apicultorul Mihai Militaru explică: „Când fagurele este căpăcit în proporție de 2/3, apicultorul știe că trebuie să recolteze mierea. Folosește un cuțit special cu ajutorul căruia îndepărtează capacele, iar produsul obținut se numește căpăceala.

Căpăceala mai conține și enzimele și antibioticele naturale care au rol antibiotic și conservant. Datorită substanțelor active din compoziție, reușește să regleze metabolismul organismului, să amelioreze sau să vindece multe boli. Este o comoară a stupului care se consumă prin mestecare până ceara se topește în gură. De asemenea, vindecă și bolile respiratorii, are grijă de igienă orală în cazul paradontozei și stomatitei, vindecă bolile de ficat și menține vitalitatea organismului. Are efect de lubrifiere a vaselor de sânge, astfel este de mare ajutor în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme ale aparatului circulator.

În funcție de calitățile generice ale rasei de albine, specialiștii disting două feluri de căpăceală: cea uscată care conține puțină miere și cea umedă care are un conținut mai mare de miere.

Dacă doriți să urmați un tratament cu căpăceală, verificați cu rigoare sursa de unde procurați acest produs apicol. Ecistă apicultori care păcălesc consumatorii și zdrobesc fagurii de miere pe care îi comercializează ca fiind căpăceală.

Din păcate și datorită lipsei de informație, acest miraculos medicament natural este mai puțin consumat de populație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.