Meteo: Drumuri acoperite de strat proaspăt de zăpadă

Vremea a fost in general inchisa si apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si pe arii extinse a nins. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 7.5 l/mp la Moisei. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta de pana la 68 km/h la statia meteo Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre -2 grade la Ocna Sugatag si 1 grad la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la Ocna Sugatag si Cavnic -3 grade, Sighetu Marmatiei, Baia Mare si Targu Lapus -2 grade. In zona montana inalta temporar s-a semnalat ceata. Stratul de zapada masoara pana la 42 de cm la statia meteo Iezer, 11 cm la Sighetu Marmatiei, 9 cm in Baia Mare, 7 cm la Targu Lapus, 2 cm la Ocna Sugatag.

Sectoarele de drumuri publice au depusa pe partea carosabila un strat de zapada framantata care masoara intre 1-2 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 28 autoutilaje si au imprastiat 286 t material antiderapant pe: DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN19, DN17C, DN18B. Cerul este acoperit, ninge in judet. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop, intre km 165 si km 175. CJSU recomandă conducătorilor sa aiba o conduita preventiva, sa isi adapteze permanent viteza la conditiile din trafic si la cele meteorologice, sa aiba echipate vehiculele cu anvelope de iarna, sa nu bruscheze comenzile vehiculelor, sa evite manevrele riscante si depasirile in zonele cu vizibilitate redusa, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei. Se intervine in continuare pe sectoarele de drumuri nationale si judetene cu utilaje si material antiderapant.

Vremea va fi in general inchisa astazi in judet. Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ninge si se va depune strat nou de zapada. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari indeosebi in zona montana inalta, unde va viscoli ninsoarea.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -2 si 0 grade, iar cele minime intre -7 si -4 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.