Meteo: Vreme rece și precipitații în Maramureș

Vremea a fost usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si pe arii extinse s-au semnalat ploi, care au avut si caracter de aversa. La munte au predominat ninsorile. Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 10,5 l/mp, la Cavnic. Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari temporare in zona montana inalta de pana la 76 km/h la statia meteo Iezer, viscolind ninsoarea si spulberand zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 8 grade la Ocna Sugatag, Tg. Lapus si 10 grade la Baia Mare, Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta si in aceasta dimineata la statia meteo Iezer -4 grade, 2 grade la Cavnic si Targu Lapus. Stratul de zapada masura pana la 79 cm la statia meteo Iezer.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat si umed. Cerul este acoperit, ploua in judet pe arii extinse. Izolat, in zonele joase se semnaleaza ceata.

Vremea se va raci fata de ziua precedenta. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii extinse, vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, care seara si noaptea se vor transforma local in lapovita si ninsoare. La munte treptat vor predomina ninsorile. Se va depune strat nou de zapada, mai consistent in zona de munte. Pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 10-15 l/mp. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari izolate cu viteze la rafala de 50-55 km/h, iar in zona montana inalta de 70-80 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 0 si 3 grade.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.