Meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii. Temperaturile vor scădea sub 20 de grade Celsius

După mai multe zile caniculare, meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii începând de săptămâna viitoare. Duminică, 6 august, un valul de aer rece va pătrunde în România.

Meteorologii anunță o răcire accentuată a vremii. Potrivit specialiștilor, vremea se va răci la începutul săptămânii viitoare, o încălzire fiind prognozată din data de 10 august. Astfel, vremea se va răci în vest, centru, nord și în zonele montane. Temperaturile maxime vor fi de la 21 de grade Celsius în dealurile Crişanei și pânã în jurul a 35 de grade Celsius în Moldova şi estul Munteniei

Luni, vremea se va menține rece în vest, centru, nord și la munte, unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade Celsius. Cald va fi în Muntenia, Dobrogea şi în jumătatea sudică a Moldovei, cu valori maxime de 29 şi 33 grade Celsius.

Marţi, atmosfera va fi răcoroasă, cu valori termice mult mai mici decât ar fi normal în prima decadă a lunii august în majoritatea zonelor ţării. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra 18 şi 26 de grade Celsius, uşor mai ridicate în Oltenia.

PROGNOZĂ ANM:

7– 14 august 2023: Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile nord-vestice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea nord-estică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

14 – 21 august 2023: Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

21 – 28 august 2023: Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

28 august – 4 septembrie 2023: Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.