Metoda inedită prin care vrea ANAF să-i convingă pe profesorii care fac meditații să-și plătească impozitele

ANAF a găsit o metodă inedită prin care vrea să-i conbingă pe profesorii care fac meditații să-și plătească impozitele. Președintele instituției, Lucian Heiuș, a declarat că demersul s-ar putea concretiza din anul 2023.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Mai exact, profesorii care fac meditații în particular ar putea fi avertizați de ANAF prin SMS să își declare veniturile și să își plătească taxele și impozitele. Măsura s-ar putea aplica atât profesorilor, cât și vloggerilor și creatorilor de conținut.

„Vă dau un exemplu de reclamație: ”am dat milioane la profesor și copilul meu a picat bacul”. Se supără părintele, sună la Telverde al ANAF și reclamă. Când ai primit o asemenea reclamație, ești obligat să te duci să verifici.

Sunt multe persoane care obțin venituri din acest gen de activități, care sunt mai noi. Mulți dintre ei sunt foarte tineri, poate nu au înțeles că trebuie declarate veniturile. Vreau ca anul viitor, la foarte multe categorii de contribuabili de acest gen, ANAF să le trimită informări în scris, să le spunem ce trebuie să facă. Eu cred foarte mult și în educarea contribuabilului”, a declarat Lucian Heiuș la Euronews.

Fiscul, cu ochii pe vacanțele românilor

Fotografiile din vacanţă postate pe reţelele de socializare îi pot da de gol pe românii cu bani nedeclaraţi.

ANAF vânează pe Facebook poze din concediile de lux, iar posesorii lor vor trebui să justifice de unde au avut bani să meargă în destinaţii exotice.

Atenție mare cu ce vă lăudați pe rețelele sociale și nu doar din cauza hoților. De acum înainte, și Fiscul vă vânează fotografiile cu lux și opulență și vă iau la puricat veniturile.

Începând cu data de 1 iulie 2022, ANAF va derula controale ample în toată țară.

Cei de la ANAF au promis că de la 1 ianuarie 2023, când se vor debloca angajările la stat, atunci vor face mult mai multe angajări și automat inspectorii ANAF se vor muta în mediul online, acolo unde știm foarte bine că românii obișnuiesc, unii dintre ei, să posteze diverse poze care nu au legătură cu realitatea.

Mașini scumpe sau vacanțe exorbitante vor intra în ochii inspectorilor ANAF, pentru că în perioada 2016-2019 s-a făcut o analiză la nivelul țării noastre și aceasta a scos la lumină cifre impresionante.

Peste 560.000 de români nu pot justifica, atenție, o sumă de 20 de miliarde de euro. De aceea, inspectorii ANAF au realizat că ar trebui să caute mai bine în social media.

Totodată, aceștia mai susțin că în fiecare secundă în România se pierd undeva la 507 euro din cauza evaziunii fiscale.

Dacă până acum, pentru o persoană fizică, inspectorii ANAF aveau la dispoziție 270 de zile perioadă maximă pentru a verifica aceste cazuri, aceștia își propun ca de anul viitor să aibă o perioadă de 60 de zile.

Sursa: antena3.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.