Metodologia ‘Săptămâna Verde’: Lansare în consultare publică pentru accesul școlilor la fonduri educaționale de mediu

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat lansarea în consultare publică a unei metodologii ce va reglementa modul în care școlile din România pot accesa fonduri pentru „Săptămâna verde”, un program ce își propune să sprijine activitățile educaționale axate pe mediu. Anunțul a fost făcut pe Facebook, unde ministrul a oferit detalii despre bugetul total disponibil, procedura de înscriere și criteriile de eligibilitate.

Pentru anii 2024 și 2025, bugetul alocat acestui program este de 100.000.000 de lei, sumă distribuită diferențiat pe județe și pe municipiul București, în funcție de numărul de antepreșcolari, preșcolari și elevi înregistrați în unitățile de învățământ. Procesul de înscriere în program se va desfășura între lunile mai și septembrie 2024, prin inspectoratele școlare județene și Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).

Potrivit metodologiei, sunt eligibile pentru finanțare toate unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial sau liceal de stat care au personalitate juridică. Acestea trebuie să transmită un formular de înscriere la inspectoratele școlare județene sau la ISMB, în termenele stabilite.

Ministrul a subliniat că toate unitățile de învățământ care se înscriu și îndeplinesc condițiile de participare vor beneficia de finanțare în cadrul acestui program. De asemenea, a fost menționat că, în cazul unităților de învățământ care nu se înscriu până la termenul limită sau într-o perioadă de grație de maximum o săptămână de la acest termen, bugetele aferente vor fi realocate altor unități de învățământ din aceeași zonă geografică, decizia urmând a fi luată de inspectoratul școlar județean sau de ISMB.

Proiectul vine în sprijinul unităților de învățământ care doresc să implementeze activități educative cu accent pe protecția mediului, contribuind astfel la creșterea conștientizării și responsabilizării elevilor față de problemele de mediu. Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția formării unei generații de cetățeni responsabili și informați cu privire la importanța sustenabilității și conservării mediului înconjurător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.