Michael Morjan, fanul HCM-ului din Germania

michael (1)Nu mulți dintre cei care iubim sportul și simpatizăm cu o anumită echipă, ne mai aducem aminte când a început povestea de dragoste cu echipa preferată. La unii dintre noi,relația afectivă își are rădăcinile într-un trecut nevinovat din copilărie, adunând de atunci multe sentimente și trăiri  iar la altii,afectiunea pentru echipa favorită este ceva mai recentă dar implică aceleași sentimente afective. Cu toții am cunoscut bucuria victoriei ori tristețea înfrângerii, am savurat din plin atingerea unor performanțe importante, dar am și lăcrimat la amarul unor obiective ratate.

Cu siguranță, pentru toți cei care iubim o anumită echipă,HCM Baia Mare, în cazul nostru, a existat un motiv care ne-a făcut să ne îndrăgostim ireversibil de culorile unui club și să-l urmăm cu loialitate precum într-o căsnicie, la bine și la greu, să-l iubim necondiționat.

Prin performanțele obținute,mai ales în ultimii ani, HCM Baia Mare a căpătat notorietate și și-a făcut fani si pe alte meleaguri.

Un astfel de fan,suporter devotat al echipei băimărene, este neamțul Michael Morjan.

Michael are 51 de ani și locuiește în orașul german Mönchengladbach.Lucrează la o companie de reciclare a deșeurilor și este pasionat de sport,în special de înot și handbal, acest din urmă sport la și practicat,cu ani în urmă,evoluând pe postul de portar la o echipă din Mönchengladbach.

Michael este căsătorit de 16 ani cu Gina, o româncă de 48 de ani,originară din Cugir și care lucrează ca asistentă medicală.

 „Primul contact cu echipa din Baia Mare a fost,prin internet, când am vizionat meciul dintre HCM și HypoNiederösterreich. A fost ca un fel de dragoste la prima vedere. De atunci urmăresc tot ceea ce este legat de echipa băimăreană.Anul trecut,fiind în concediu în România, am avut ocazia să văd pe viu HCM-ul băimărean, în meciul de la Deva. Am fost extrem de plăcut surprins față de amabilitatea și  căldura arătată  de către fete,față de disponibilitatea lor de a se întreține cu suporterii. Am făcut multe poze cu jucătoarele și am rămas cu amintiri foarte plăcute.In Germania, nu prea se întâmplă așa ceva, jucătorii fiind puțin mai rezervați.

În noiembrie, anul trecut, am avut ocazia să vorbim mult timp cu Ada Nechita, Alice Ardean-Elisei și Paula Ungureanu, cu ocazia meciului susținut la Krefeld de către naționala României în compania Germaniei.

Am văzut toate meciurile echipei din Champions League și de  fiecare dată ,cînd am ocazia, urmăresc meciurile HCM-ului la televizor sau prin internet,ultimul trofeu câstigat,Supercupa României,în dauna CSM-ului din București producându-mi o imensă bucurie.

Deși îmi place echipa în ansamblul ei ,am totuși  și câteva jucătoare preferate: Luciana Marin,Adriana Nechita,Gabi Szucs,Alice Ardean-Elisei și Paula Ungureanu.

Acum,pentru noi timpul trece foarte greu pentru că, pe 12 și 13 septembrie, voi avea bucuria să fiu prezent,împreună cu sotia mea,care s-a îndrăgostit și ea de handbal și de HCM Baia Mare,în sala sporturilor “Lascăr Pană „ din capitala Maramureșului, pentru a le sușține pe fete în meciurile turneului de calificare pentru grupele Ligii Campionilor. Sper să fiu martor,alături de fantasticii suporteri băimăreni, la calificare și să trăim împreună euforia victoriei!”

Hai Baia Mare!

Hai HCM!

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.