„Miercurea de poezie” la al şaselea an de recitaluri cu public

12784528_1555140564801213_1154240371_nCentrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş, director dr. Ştefan Mariş, referent Nicolae Scheianu – în colaborare cu Asociaţia Scriitorilor din Baia Mare, Revista „Nord Literar”, Cenaclul Scriitorilor din Maramureş continuă seria de recitaluri de poezie şi muzică „MIERCUREA DE POEZIE”, care are loc la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare.

Manifestarea din 3 martie 2016 de la BJPD, i-a avut ca protagonişti pe poeţii Claudia Tomescu şi Gelu Dragoş care au recitat din propria lor creaţie în faţa invitaţilor: scriitori, artişti şi oameni de cultură din judeţ, elevi, studenţi, precum şi toţi iubitorii de poezie.

La eveniment au participat o mulţime de elevi, pe care poetul Nicolae Scheianu, coordonatorul proiectului „Miercurea de poezie” i-a invitat la o „discuţie sinceră, o lectură de poezie autentică care să devină, dacă se poate, şi o lecţie de limba şi literatura română”.

Directorul CJCPCT MM, dr. Ştefan Mariş consideră că: „Un act de cultură e privit uneori ca ceva cu nu foarte multă însemnătate în lumea bulversată de azi, dar el este cu adevărat o reîntoarcere la valorile fundamentale ale omului”. Continuă spunând într-o sală plină a bibliotecii ( peste 70 persoane ): „Laurenţiu Ulici, pe timpurile noastre, avea o nelinişte: Cine va veni după noi? În măsura în care putem, ne străduim să aducem tineri la “Miercurea de poezie”. Chiar dacă mulţi dintre ei se risipesc, este o risipire benefică pentru viitorul lor destin intelectual şi spiritual”.

A fost un eveniment literar de mare ţinută, aşa cum ştie să-l organizeze de acum Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.