MIG-31 devine mai periculos. Ce planuri are Rusia cu acest proiect?

Avioanele MiG-31 vor intercepta rachete balistice, informează cotidianul Izvestia, citând surse din cadrul ministerului rus al Apărării. Ziarul scrie că încă de „anul trecut, exercițiile de interceptare a țintelor ce imită rachete balistice au fost incluse în programul de antrenament, cu titlul de experiment”.  Izvestia notează, în context, că folosirea acestor avioane pentru operațiuni de interceptare s-a impus, practic, de la sine după după încetarea Tratatului privind reducerea rachetelor cu rază medie și mică de acțiune (INF).

„Astfel de rachete, dar și alte tehnologii de atac încep să apară la granițele noastre, așa că trebuie să dispunem  mijloacele pentru a le distruge. Aceste rachete vor fi desfășurate în Europa și trebuie să fim gata să respingem atacurile”, a declarat generalul locotenent Valeri Gorbenko, fost comandant al Armatei a 4-a a Forțelor Aeriene ale Rusiei.

În februarie, expertul militar Piotr Butovsky a declarat în paginile revistei americane Aviation Week & Space Technology că Rusia nu este capabilă să creeze independent un complex promițător de aeronave de interceptare pe distanțe lungi (PAK DP), cunoscut sub numele de MiG-41. În ianuarie, Izvestia, citând surse din Ministerul Apărării din Rusia, a anunțat că avioanele de vânătoare MiG-31BM vor apăra Ruta Mării Nordului (NSR).

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.