ANUNT BOMBA! Milioane de români din străinătate sunt în al noulea cer! VEZI de ce…

618x412_14448188441ba58d44Cei care au lucrat cel puțin un an peste graniță cu acte în regulă pot să solicite pensie de la statul respectiv pentru perioada lucrată, dacă îndeplinesc toate condițiile de pensionare din țara respectivă și din țara de origine.

Veniturile din pensia din străinătate li se plătesc de statul în care au lucrat și se pot transfera în România în lei, la cursul BNR din ziua plății Iată cum poate să procedeze o persoană care vrea să-i fie luați în calculul vechimii și anii lucrați în străinătate, dar și cei din țară. Unii dintre românii care muncesc în străinătate încep să se gândească la vârsta pensionării, iar alții chiar ajung la respectiva vârstă. Cum ei au lucrat în două sau chiar mai multe state, atunci și pensia lor va fi una comunitară, adică plătită de mai multe state, anunță all4romania.eu.

Persoanele care muncesc în străinătate pot să își depună dosarul de pensionare la Casa Județeană de Pensii (CJP) din județul în care au domiciliul la data la care întrunesc condițiile legislative din România pentru a ieși la pensie.

Loading...

4 COMENTARII

  1. buna ziua sotul meu munceste de 10 ani cu acte in regula si nu primim alocatia in tara unde munceste pentru ca nu raspunde la cerera trimisa in Romania sediul respectiv nu raspunde va rog daca se poate sa ma ajutati cu o adresa un nr de tf

  2. Eu am lucrat in ani 2010 si2011si am avut acte facute am fost in recula si am toate contractele etc sunt valabile peste 30 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.