Militarii români sunt mobilizați. ANUNŢ de ULTIMĂ ORĂ de la CSAT!

Militarii români sunt mobilizați. Ce DECIZII s-au luat în ședința CSAT?

armata

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării  au aprobat, joi, forțele armate ale României care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2016, respectiv 1.181 de militari și 1.530 de jandarmi și polițiști. 

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, anul viitor, forțele armate ale României vor continua participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român sub conducerea NATO, UE, OSCE și ONU, pentru două misiuni esențiale, și anume apărarea României și a aliaților săi și promovarea stabilității regionale și globale.

Efortul principal va fi reprezentat de participarea cu forțe și mijloace la misiunea NATO din Afganistan — Resolute Support Mission (RSM), concomitent cu menținerea participării la operațiile NATO KFOR și UE ALTHEA din teatrul de operații din Balcani.

Forțele puse la dispoziție, în anul 2016, de către Ministerul Apărării Naționale, pentru a îndeplini misiuni în afara teritoriului național, numără 1.181 militari, cu 158 de militari mai mult față de anul acesta, informează obiectiv.info. Dintre aceștia, 943 de militari pot fi desfășurați în teatrele de operații, precum și în cadrul misiunilor individuale de observare și monitorizare, iar alți 238 de militari se vor afla în țară, cu posibilitatea de a fi dislocați la ordin.

Ministerul Afacerilor Interne va pune la dispoziție pentru misiunile Uniunii Europene, OSCE, NATO și ONU, în anul 2016, un număr de 1.530 de jandarmi și polițiști, din care 1.054 vor participa la misiuni și 476 vor putea fi dislocați la ordin. Comparativ cu anul 2015, numărul acestora este mai mic cu 91 de jandarmi și polițiști.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.