Ministrul Sănătății anunță sancțiuni pentru medicii care direcționează pacienți de la stat la privat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că se pregătește introducerea unor sancțiuni pentru medicii care trimit pacienți din sistemul public către sectorul privat.

Această măsură vine în urma scandalului legat de Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al coaliției PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, și vizează responsabilizarea medicilor și respectarea programului de lucru în spitalele publice.

Rafila subliniază necesitatea unei strategii pentru a limita acest fenomen și introducerea unei declarații pe proprie răspundere a medicilor în instituțiile publice. Totodată, se va urmări introducerea acestor aspecte în criteriile de performanță ale managerilor, întrucât un medic din sistemul public trebuie să desfășoare o activitate de cel puțin 6 ore pe zi.

Aceste declarații vin în contextul în care profesorul universitar Bogdan Glăvan subliniază că munca în sectorul privat ar trebui să fie transparentă și că problema apare atunci când există conflicte de interese sau legături cu sectorul public, unde sunt implicate și remunerații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.