Minori cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie

banuiti-de-talharie-retinuti-de-politistiDuminică, 07 iunie a.c., poliţiştii au reţinut un minor de 16 ani bănuit de comiterea unei tâlhării. Alţi trei minori sunt cercetaţi în libertate pentru comiterea aceluiaşi tip de infracţiune.

În jurul orei 07.30, o băimăreancă de 65 de ani a sesizat poliţia că a fost victima unei tâlhării. Ea a declarat că, în timp ce se afla în faţa unui bloc de pe strada Florilor din municipiu, persoane necunoscute, i-au smuls din mână o plasă în care avea portofelul cu bani şi acte şi un telefon mobil. Valoarea prejudiciului a fost estimată la 700 de lei.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat doi adolescenţi de 16 ani şi o minoră de 13 ani din Baia Mare, bănuiţi de comiterea faptei. Poliţiştii au reuşit recuperarea a 80% din prejudiciul comis.

Cercetările continuă faţă de cei trei sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.

Tot duminică, poliţiştii au fost sesizaţi despre comiterea unei alte tâlhării, pe strada Arenei din Baia Mare. Victima, băimărean de 31 de ani, a declarat că, la ora 13.30, o persoană necunoscută i-a smuls lănţişorul din aur de la gât.

Cercetările efectuate de poliţişti au stabilit că bănuit de comiterea faptei este un minor de 16 ani din Baia Mare. Lănţişorul, în valoare de 2 500 de lei, a fost recuperat de poliţişti şi restituit persoanei vătămate.

Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore pe tânărul bănuit şi continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale. El va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.