Minune divină: Zoli Szabo a învins cancerul, pentru a treia oară!

Zoli, Cristina, AlexandraMinune divină: Zoli Szabo a învins cancerul, pentru a treia oară!

Zoli Szabo, tânărul din Tăuții Măgherăuș, a cărui poveste am prezentat-o pe larg, în urmă cu câteva luni, a învins cancerul pentru a treia oară. Cu voia lui Dumnezeu și datorită vouă, oamenilor inimoși care i-ați citit povestea și v-ați dorit să îl ajutați, Zoli va aniversa 14 ani de viață ca un copil sănătos. Un tânăr care poate spune că divinitatea i-a fost alături în acești ultimi zece ani în care a luptat cu cancerul, de trei ori, fără a ceda nicio clipă.

Cu lacrimi în ochi, mama lui, Cristina, a ținut să ne anunțe că Zoli este bine în acest moment, în sensul că la pet CT (computer tomograf) făcut la Cluj, în corpul lui nu s-a mai descoperit nicio celulă activă. ”Am făcut joi computerul tomograf, iar azi am primit rezultatele. Eram la muncă când am aflat rezultatul, nu mi-a venit să cred că Dumnezeu ne-a ajutat, încă o dată. Dumnezeu și toți oamenii inimoși care ne-au văzut povestea și au dorit să vină în sprijinul nostru. Ar fi foarte mulți cei cărora aș dori să le mulțumesc, fiecăruia în parte, pe unii îi cunosc, pe alții nu, însă fiecare dintre cei care a venit cu puținul lui în ajutorul nostru este pomenit în rugăciunile mele, ale noastre. Au fost colegi din liceu stabiliți în diferite colțuri ale țării sau ale lumii care s-au mobilizat, au fost prieteni, cunoștințe, dar și oameni de bine din Maramureș, din țară sau de peste hotare care au donat în conturile deschise pentru sănătatea lui Zoli. Cuvintele nu sunt suficiente pentru a spune ce simt în acest moment, dar aș vrea să spun atât: când l-am anunțat pe Zoli că în organismul lui nu mai există nicio celulă activă, mi-a spus că știa că acesta va fi rezultatul. Și am izbucnit, încă o dată, în lacrimi. Lacrimi de fericire, lacrimi de ușurare, lacrimi de mulțumire. Mulțumim tuturor celor care s-au gândit la noi, celor care s-au rugat pentru noi, celor care ne-au ajutat în tot acest timp”, a declarat Cristina Tutuța.

zoli Zoli mai are un pas până la o viață normală: ședințele de radioterapie

Conform declarațiilor Cristinei, sprijinul oferit de cele peste 110 persoane în aceste ultime două luni a făcut mai ușoare deplasările la Cluj la ședințele de chimioterapie, medicamentele și întreținerea în tot acest interval. Deoarece în cazul lui Zoli apariția cancerului pentru a treia oară a fost o recidivă neașteptată, copilul făcând un transplant medular cu șapte ani în urmă, la Timișoara, medicii vor să fie precauți. Iar asta înseamnă un set de 15 – 20 de raze (ședințe de radioterapie) la un institut din Cluj Napoca, pentru ca în corpul lui să fie făcut un scut împotriva cancerului. Deși o parte din aceste intervenții vor fi suportate de Casa de Asigurări, Cristina, mama lui Zoli trebuie să achite o diferență de bani din buzunar, iar la finalul tratamentului sunt necesare alte medicamente pentru a restabili o oarecare ordine în organismul atât de încercat de boală și de fel de fel de experimente. Și aceste raze vor afecta diverse organe, însă comparativ cu cancerul, nimic nu pare imposibil de tratat.

Zoli este acum la ultimul hop înainte de a deveni un copil normal, sănătos. Pentru ca și această încercare să treacă cu bine, Cristina ar avea nevoie de încă o fărâmă de ajutor. Așa că revenim cu rugămintea ca toți cei care doresc să-l ajute pe Zoli, să doneze în conturile anunțate mai jos. Cristina dorește să mulțumească anticipat tuturor celor care vor face un gest din inimă pentru o inimă de copil, precum și tuturor celor care au ajutat-o până în prezent, arătându-i că umanitatea există încă, în fiecare dintre noi.

Conturile IBAN în care pot fi făcute donațiile sunt:
Tutuța Cristina Mariana
Banca Transilvania
• Cont în Euro – RO43BTRL02504201M65879XX
• Cont în Lei – RO68BTRL02501201M65879XX

Amalia Babici Man

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.