Mircea Dolha: „Sportul baimărean are nevoie de finanțare serioasă, pe termen lung!”

Mircea Dolha: „Sportul baimărean are nevoie de finanțare serioasă, pe termen lung!”

 Cenușăreasa tuturor programelor de dezvoltare urbană derulate în Baia Mare, în ultimii 20 de ani, sportul băimărean, se află în colaps deoarece finanțările și soluțiile corecte pentru susținerea acestuia au întârziat să apară. Nu există nici astăzi un proiect coerent prin care să se poată discuta despre finanțarea pe termen lung a performanței sportive. Mircea Dolha, candidat la primăria Baia Mare, este foarte deranjat de această apatie în ceea ce privește finanțarea sportului băimărean.

„Baia Mare nu este o localitate marginală dintr-un colț de lume uitat de timp. Este un oraș în care oamenii își pun întrebări și așteaptă, în mod firesc, răspunsuri. Iată o temă! În ultimii ani, sportul, ca și cultura dealtfel, a avut constant de suferit. Am avut primari de toate felurile. Care de care mai bun vorbitor, care de care mai zâmbăreț sau mai descurcăreț. Au promis marea cu sarea. Când s-a finalizat câte un proiect, toți s-au priceput să facă din acest lucru un eveniment extraordinar, de parcă oamenii nu pricepeau că în fișa postului primarul și oamenii lui au trecut, ca principal obiect de activitate, slujirea comunității și a cetățeanului. Când însă nu s-a reușit a face mare lucru sau mai nimic, s-au găsit întotdeauna scuze și motive. În cazul sportului, aceste scuze și motive au fost dintre cele mai aiuristice. Timpul a trecut. Pentru sport și performanța sportivă nu s-a făcut absolut nimic, stadionul cade pe oameni, terenurile adiacente trebuie complet refăcute și nimeni, absolut nimeni nu poartă nici o vină pentru starea jalnică în care se află astăzi întreaga infrastructură sportivă din Baia Mare. Eu despre trecut nu mai vreau să vorbesc. Nu-mi stă în caracter să caut vinovați și vinovății. Eu nu mă ocup cu așa ceva. Eu sunt omul faptelor.

Fac parte din categoria celor care se mândresc și astăzi cu performanțele sportive ale deceniilor trecute, realizate aici, la Baia Mare. De dragul acestor performanțe și cu sinceră mândrie locală, voi face din finanțarea și susținerea sportului băimărean una din principalele direcții de acțiune a mandatului de primar.

O singură condiție trebuie îndeplinită. Ieșiți la vot și oferiți Băii Mari șansa unui viitor sigur și predictibil. Experimentele trebuie să înceteze, altfel nu va fi bine deloc pentru comunitate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.