Miriam Tkee : ,, Iubirea care nu rezistă a fost emoție, curiozitate, joc, dragoste, care au devenit plictis și rutină”

Miriam Tkee : ,, Iubirea care nu rezistă a fost emoție, curiozitate, joc, dragoste, care au devenit plictis și rutină”

Miriam Tkee este autorul cartii ,,Patratica abstracta”, ne-a acordat un interviu in exclusivitate. Un interviu despre iubire, suferinta si speranta.

 Miriam Tkee este un pseudonim. De ce acest pseudonim? Miriam Tkee, ati scris ,, Patratica abstracta”, ce ati vrut sa transmiteti?

Miriam Tkee – am ales acest pseudonim pentru că este asemănător numelui meu real: Maria Tache.

,,Pătrățica abstractă” este zona mea de emoție, locul unde îmi manifest creativitatea. Poate fi considerată „un roman autobiografic, dar și un jurnal al trecutului în care se suprapun și notații asupra prezentului.”

Ati vorbit in carte si despre iubire. Ce e iubirea? In al doilea rand, nu vi se pare ca oamenii se indragostesc numai daca sunt pe acelasi palier profesional, social si lista ar putea continua.

Ce este iubirea ? Cum aș putea eu să definesc iubirea ?

Pot cel mult să fac referire la un cumul de sentimente, emoții, așteptări, fiori, gânduri mai mult sau mai puțin realiste, bucurie din orice, zbor, inimă ușoară, viziunea ”în roz” sau în culori nebune asupra realității, scenarii, iluzii – mii, insomnii, incertitudini, naivitate, optimism… Dacă ar fi să o pictez, ar fi o flacără, un rug până la cer – când e pasiune împărtășită, și un abis albastru, înghețat – când iubirea e neîmpărtășită…

Iubirea vine nechemată (ăsta este obiceiul ei de bază). Se poate înfiripa între oameni care au profesii diferite, dar din punct de vedere social, în zilele noastre, se pare că ea se orientează puțin, în înțelegere cu Cupidon, pentru a-și găsi un loc confortabil și a se lăfăi în voie, în condiții de siguranță. Așadar, săracul și bogatul nu vor trăi o iubire, decât dacă iubirea ar fi în zona online (profunda iluzie a zilelor noastre).

Sufletul in viziunea dumneavoastra, cand este implinit? Ati vorbit si de cautarile sufletesti, de ,,sufletul gol”, ce inseamna asta?

Împlinirea sufletească vine din iubire, în toate formele ei. Credința, împăcarea. Binele făcut, faptul că cei dragi sunt bine. În cazul iubirii romantice, ea vine din reciprocitate. Sufletul gol – pustiul care se instalează când iluziile mor.

De ce nu rezista iubirea in multe cazuri?

Se spune că iubirea nu are viață mai lungă de trei ani (că închizi un ochi sau pe ambii, variante). Depinde pe ce fundament a fost clădită. Iubirea ”adevărată” nu ține seama de timp. Iubirea care nu rezistă a fost emoție, curiozitate, joc, dragoste, care au devenit plictis și rutină. Plaja este imensă… Poveștile așteaptă după colț, ca niște melodii frumoase. Eu numesc acest joc încântător ”Loreley vrăjind luntrașul”.

Care e diferenta din punctul dumneavoastra de vedere, intre o iubire intre doua persoane cu un castig salarial ridicat si doua persoane cu un venit salarial scazut?

Câștigul salarial este important într-o relație, dar nu este definitoriu în ceea ce privește intensitatea cu care partenerii se iubesc. La începutul relației, îndrăgostiții se vor bucura de haine sau de vacanțe ieftine, dar bucuria va fi autentică, nealterată de micile renunțări. Probleme apar când în familie apar prunci. Și dragostea începe să pălească, din cauza lipsurilor.

Relațiile în care salariile sunt mari au șanse mai mari să fie armonioase, pline de strălucire. Mâncare bună, călătorii în străinătate, haine de calitate, prietenii, relații, își întrețin mai bine starea de sănătate. Am văzut și ”licurici” nefericiți, care petreceau prea mult timp muncind pentru banii aceia mulți, neglijându-și partenerii. Apare înstrăinarea, vacanțe scumpe dar ambii sunt conectați mai mult în virtual, decât bucurându-se unul de prezența celuilalt.

Un gand pentru cititorii jurnalmm

  Vă mulțumesc pentru onoarea de a mă prezenta cititorilor Jurnalmm. Un gând bun începe cu lumina, vă doresc să vă bucurați de lumina din suflete și să dăruiți și altora, măcar mici scăpărări. Și nu uitați să zâmbiți și să râdeți în fiecare zi – ”râsul e speranță plină”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.