Mirul are calităţi vindecătoare. Ce poți trata cu leacul neașteptat. Cum se administrează

Cunoscut şi ca smirnă, mirul este un tip de rășină asociat de toată lumea datinilor bisericești. Puțină lume știe însă că, pe lângă mirosul inconfundabil, mirul are o serie de întrebuințări terapeutice.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Beneficiile aduse sănătății sunt bazate în mare parte tradiție, dar există și beneficii pentru sănătate susținute de cercetare, scrie clicksanatate.ro.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

  AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Analgezic și antiinflamator
Mirul poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii, astfel încât poate fi utilizat complementar pentru a oferi alinare în diverse afecțiuni inflamatorii și dureroase, cum ar fi artrita.

Proprietățile antiinflamatoare ale mirului se datorează prezenței anumitor compuși, cum ar fi acizii triterpenici și polifenolii, despre care se știe că reduc inflamația. Acești compuși acționează prin reducerea eliberării de substanțe chimice proinflamatoare în corp.

Antiseptic și antimicrobian

Mirul poate ajuta la prevenirea și tratarea infecțiilor bacteriene și fungice. De asemenea, poate fi folosit pentru a trata afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea și eczema. Proprietățile antiseptice ale mirului se datorează prezenței acidului benzoic și acidului cinamic, care au proprietăți antimicrobiene și antifungice. De asemenea, mirul poate ajuta la reducerea inflamației cauzate de infecții.

Proprietăți antioxidante
Mirul conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură și bolile cronice. Un astfel de antioxidant sunt compușii numiți sesquiterpene, care au fost identificați ca având proprietăți antioxidante puternice și pot ajuta la protejarea celulelor și la reducerea inflamației, ambele fiind esențiale pentru un sistem imunitar sănătos.

Cum se administrează
Pentru beneficiile terapeutice, se foloseşte mai ale uleiul esenţial de mir/smirnă. Acesta trebuie însă diluat într-un ulei purtător (precum cel de jojoba, de semințe de struguri, de migdale, de cocos). Raportul este de 3-6 picătiuri de ulei de mir la 1 linguriţă de ulei purtător. Nu se foloseşte nediluat, pentru că poate cauza iritaţii. Uleiul esenţial de smirnă nu se înghite.

Infecţii fungice: se aplică ulei de mir diluat într-un ulei vegetal pe piele, pentru a preveni sau ameliora infecţii precum pecinginea şi piciorul de atlet.

Afte, inflamaţii gingivale: se pun 10 picături de ulei de smirnă într-un pahar cu apă şi se face gargară de două ori pe zi, până se observă ameliorări.

Edeme, dureri: se diluează ulei de mir într-un ulei vegetal şi se pune sub formă de compresă rece pe zona umflată sau dureroasă.

Descongestionant: uleiul esenţial de smirnă se pune într-un difuzor (3-4 picături) sau se pune în apă clocotită (10 picături) şi se inhalează pentru a desfunda nasul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.